Oerol 2018
Oerol 2018

Schrijvers, muziek én eilandverhalen.

In levenden lijve Oerollen kan nog niet, maar Cornald Maas heeft the next best thing voor je. Hij reist af naar Terschelling en ontvangt daar deze week iedere dag een bekende schrijver met wie hij deze tijd beschouwt.

Frédérique Spigt en Huub van der Lubbe verzorgen dagelijks een muzikale bijdrage en presentator en historicus Mischa Blok gaat op zoek naar de verborgen verhalen van Terschelling. En chef-kok Yvette van Boven verdiept zich in duurzame streekgerechten.

Article continues after the ad

Alternatieve versie van Opium op Oerol

Opium op Oerol is ook dit jaar, bij gebrek aan een fysiek festival voor publiek, anders dan anders. Onveranderd is dat het programma de podiumkunsten en het eiland viert, in de hoop je toch een beetje dat zomerse festivalgevoel te geven. 

Deze schrijvers zetten voet op Terschelling

(c) Klaas Hendrik Slump

Met de auteurs Hanna Bervoets, Mano Bouzamour, Connie Palmen, Arthur Japin en Saskia Noort praat Cornald Maas over hun literaire werk, maar ook hun verbintenis met Oerol, Terschelling, theater en muziek. 

Eilandverhalen

Oerol is onmiskenbaar verbonden met het eiland Terschelling. Het samenspel tussen natuur, locatietheater en beeldende kunst is uniek. Wat is de magie van deze plek? Radiopresentator en historicus Mischa Blok praat hierover met de eilandbewoners en gaat op zoek naar verborgen verhalen.

(c) Oof Verschuren

Chef-kok en tv-maker Yvette van Boven gaat het eiland, dat een geheel eigen natuur heeft, verkennen op alles wat eetbaar en duurzaam is. 

Opium op Oerol zie je maandag 14 juni tot en met vrijdag 18 juni 2021 om 19.25 uur op NPO 2.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in