Zon, zee en de liefde, 20 jaar later.

Aaah – jeugdsentiment! Actrices Katja Schuurman (46) en Abbey Hoes (27) spelen de hoofdrollen in de nieuwe feelgood Costa!! film.

De film is geen vervolg op de hit uit 2001, maar het verhaal speelt zich wel twintig jaar later af op dezelfde locatie met deels dezelfde personages. De opnames zijn dit weekend van start gegaan in Salou.

In het verhaal van toen speelde Katja Schuurman Frida, de propper die bezoekers naar de club Costa moest lokken. In de nieuwste film, die in het voorjaar van 2022 in de bioscopen zal verschijnen, vertolkt ze de rol van moeder.

Article continues after the ad

Haar dochter Anna (Abbey Hoes) reist af naar de Spaanse kust om met Bibi (Stephanie van Eer) avonturen te beleven. Andere rollen zijn weggelegd voor Tina de Bruin, Roeland Fernhout, Lisa Zweerman, Sinan Eroglu, Ella June Henrard, Zoey Ivory van der Koelen en Oscar Aerts.

Katja is de enige uit de eerste film die ook in Costa!! te zien zal zijn. Andere acteurs die in de nieuwe Costa!! meespelen zijn Roeland Fernhout, Soy Kroon, Oscar Aerts, Tina de Bruin en Stephanie van Eer. De regie is ditmaal niet in handen van Johan Nijenhuis, maar van Jon Karthaus. Het is de bedoeling dat Costa!! in 2022 in de bioscopen te zien is.

Costa! uit 2001 is een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis. De komedie van Johan Nijenhuis over een groep jongeren die twee weken vakantie vieren in Salou, trok 700.000 bezoekers en sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te vinden.

De hoofdrollen werden gespeeld door Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Daan Schuurmans, Kurt Rogiers en Michiel Huisman. Voor bijna alle acteurs was het de eerste grote rol in een speelfilm.

Foto's (c) Brunopress, Fu Works

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in