Ze speelt een heerlijk morsige rechercheur!

Voor de liefhebbers van een spannende detectiveserie: vanaf vandaag is bij HBO Mare of Easttown te streamen, met in de hoofdrol Kate Winslet (45) die voor het eerst ook als producent op de titelrol staat.

Het gaat om een limited misdaaddrama, waarvan geen tweede seizoen verwacht wordt. Onderwerp is een vermissing die Kate in haar rol als tikje morsige rechercheur Mare Sheehan, zal moeten oplossen. Zoals in veel detectiveseries heeft ze echter zelf ook persoonlijke problemen, die het onderzoek in Easttown, Pennsylvania moeilijk maken.

Article continues after the ad

Ze dankt haar bijnaam ‘Lady Hawk’ aan het feit dat ze 25 jaar terug de lokale basketbalclub The Hawks het kampioenschap bezorgde. Naar nu is ze een uitgebluste, verbitterde vrouw, die liever niet aan deze claim to fame wordt herinnerd. Dat Sheehan een zaak van een vermiste vrouw na een jaar nog niet heeft opgelost vreet aan haar, zeker in een stadje waar iedereen elkaar vaak tegenkomt en de moeder van de vermiste vrouw de ­politie steeds met verwijten bestookt.

Terwijl ze op onderzoek uitgaat, worstelt Mare met een overleden vader, een moeder met wie ze een slechte band heeft,  een tienerdochter en een kleinzoon die nogal hyper is – een mens zou van minder iets teveel gaan drinken. Ondertussen neemt het onderzoek steeds grimmiger vormen aan. 

Co-stars zijn Evan Peters (American Horror Story) en Guy Pearce. Kate zit dit jaar dertig jaar in het vak, heeft 65 rollen gespeeld en kreeg zeven Oscarnominaties, waarvan ze die voor The Reader verzilverde.

Foto's (c) HBO

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in