Vrouwen vielen ruim in de prijzen tijdens de 40ste editie van het Filmfestival.

De rode loper was sober en het was minder druk dan anders omdat alleen de genomineerden en degenen die de beeldjes uitreikten aanwezig waren, maar toch is de 40ste editie van het Nederlands Film Festival feestelijk (en vooral coronaproof) verlopen. 

Article continues after the ad

Beste Film ging naar het magisch realistische Curaçaose gezinsdrama Buladó (Derk-Jan Warrink, Koji Nelissen), maar gezien het aantal prijzen dat Kapsalon Romy in de wacht sleepte, was dát de eigenlijke winnaar van de avond.

Beppie Melissen won Beste Actrice voor de film, Noortje Herlaar beste vrouwelijke bijrol, Tamara Bos won Beste Scenario voor Kapsalon Romy en regisseur Mischa Kamp kreeg het Gouden Kalf voor Beste Regie.

In de andere belangrijke categorie ging Beste Acteur naar Shahine El-Hamus (De belofte van Pisa).

Gouden Kalf Beste Vrouwelijke Bijrol was zoals gezegd voor Noortje Herlaar (die ook zelf iets in productie heeft) voor Kapsalon Romy.

Gouden Kalf Beste Production Design was voor Anne Winterink's Marionette

Gouden Kalf Beste Actrice Televisiedrama ging naar Halina Reijn voor Red Light. Daarmee won ze van Carice van Houten, hartsvriendin en mede-initiatief­nemer van de serie die ook de prijs voor het beste televisiedrama kreeg.

En het Gouden Kalf voor Beste Regie was voor Mischa Kamp die Kapsalon Romy afleverde.

Foto's (c) Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in