Wegens succes geprolongeerd tot en met zondag 3 mei!

De Juwelen! tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam wordt vanwege groot succes verlengd met zeven weken. De laatste dag is nu zondag 3 mei 2020. Al na drie maanden werd de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Tot nu toe is deze tentoonstelling een van de best bezochte van de Hermitage Amsterdam.

Article continues after the ad

Juwelen! laat een van de grootste schatten van de Hermitage St.-Petersburg zien. Een fabelachtige collectie juwelen met bij elkaar tienduizenden edelstenen, gedragen door de Romanovs en de Russische high society.

In de tentoonstelling komen persoonlijke verhalen en anekdotes komen tot leven in een spectaculaire droomwereld. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman neemt de bezoeker mee in de audiotour langs talloze, overdadige kostbaarheden.

Op zondag 16 februari en zondag 15 maart geeft het Koninklijk Concertgebouworkest om 14 uur een pop-up concert op zaal. Voor de verlenging van de tentoonstelling wordt een extra activiteitenprogramma georganiseerd.

Verwacht: Romanovs in de ban van de ridders

Nog meer nieuws: de volgende tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam wordt Romanovs in de ban van de ridders. Deze gaat open voor het publiek op dinsdag 26 mei 2020. Een romantisch verhaal van tsaren en ridders, met topstukken uit de West-Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Voor het eerst komen hoogtepunten uit die wereldberoemde collecties naar Nederland. Ze vertellen over ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien en hun revival aan het Russische hof. Tot en met zondag 8 november 2020.

Foto's (c) Hermitage

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in