Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Julian Fellowes: 'Een derde Downton Abbey film? Dat zou best eens kunnen'

Een Downton Abbey Trilogy? Yes please! De tweede film naar de serie waarin Highclere Castle de hoofdrol speelt, draait momenteel in de bioscoop en Downton Abbey: A New Era is een enorm succes. Uitstekende recensies en een sterkere verhaallijn dan de eerste film, die in de kern toch neerkwam op 'd...

Julian Fellowes: 'Een derde Downton Abbey film? Dat zou best eens kunnen'

Een Downton Abbey Trilogy? Yes please!

De tweede film naar de serie waarin Highclere Castle de hoofdrol speelt, draait momenteel in de bioscoop en Downton Abbey: A New Era is een enorm succes.

Uitstekende recensies en een sterkere verhaallijn dan de eerste film, die in de kern toch neerkwam op 'de koning en koningin komen langs en iedereen is van de leg.'

Het een en ander smaakt naar meer. "Afhankelijk van hoeveel mensen naar de bioscoop komen, is een derde film iets waar we wel degelijk al over nadenken," zegt bedenker Julian Fellowes, hier in het midden bij de première in New York.

"Verhalen genoeg te vertellen en omdat de serie steeds verder in de tijd komt, blijft het ook fris. Maar het is uiteindelijk het publiek dat bepaalt of het een trilogie wordt. Met vele slagen om de arm: het zou best eens kunnen."

Een derde film maakt aanzienlijk meer kans om te worden gemaakt dan een zevende seizoen van de serie. "Ik denk dat met name de cast er genoeg van had om van februari tot november aan één project te werken," zegt Fellowes.

"Voor hen betekent een film opnemen acht weken van hun leven, om de tweeëneenhalf jaar. Dat is toch beter te doen voor hen. Ze hebben allemaal succesvolle carrières die ze willen vervolgen en dat begrijp ik helemaal."

Foto's (c) Focus Features

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in