Wie zou jij eens in het licht willen zetten?

Voor velen is het programma Joris’ Kerstboom inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie. Het is een lichtpuntje in de donkere decembermaanden.

Article continues after the ad

Waar Joris Linssen voorheen op verschillende plekken in Nederland klaar stond, rijdt hij nu met een kerstboom op het dak rond om bij mensen voor de deur mooie verhalen te verzamelen.

De Joris’ Kerstboom wordt dus coronaproof in vol ornaat voor de deur, in de straat of in de tuin neergezet. Traditiegetrouw kunnen mensen dan een foto van een dierbaar persoon in de boom hangen en vertellen waarom ze hem of haar graag in het licht willen zetten. De boom wordt daarna weer op het dak van de bus gebonden en Joris zal verder rijden naar het volgende adres.

'Nu we allemaal binnen moeten blijven, is het vertellen van onze verhalen misschien wel belangrijker dan ooit'

Presentator Joris Linssen over het nieuwe seizoen: “We kunnen dit jaar helaas niet op kerstmarkten staan en oproepen om massaal naar ons toe te komen met verhalen. Gelukkig hebben we een mooie oplossing bedacht om toch de verhalen van de mensen op te kunnen halen. Nu we allemaal binnen moeten blijven en elkaar niet kunnen ontmoeten is het vertellen van onze verhalen misschien wel belangrijker dan ooit.”

Daarnaast is het dit jaar weer mogelijk om een gepersonaliseerde digitale kerstkaart te versturen, met een persoonlijke boodschap van Joris zelf, om iemand een hart onder de riem te steken

Joris Kerstboom, 21 tot en met 24 december om 21.15 uur en 25 december om 21:10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in