Televisiekok Joop Braakhekke is vandaag overleden. De 'Kookgek' die ruim 25 jaar het succesvolle restaurant Le Garage in Amsterdam uitbaatte, stierf vanmorgen in het bijzijn van zijn vriend Wim Nijkamp.

Alvleesklierkanker
Twee jaar geleden werden zijn hartproblemen nog opgelost door middel van verschillende bypasses. In 2015 kreeg Joop echter alvleesklierkanker, waartegen hij het gevecht wilde aangaan. Joop Braakhekke heeft bijna geen middel of therapie onbenut gelaten om zijn ziekte te verslaan. In Duitsland onderging hij dure behandelingen tegen de uitzaaiingen in zijn longen en lever, die hij zelf bekostigde.

Een laatste keer naar huis
De vervolgtherapie kon hij echter niet meer aan. In oktober tekende hij samen met partner Wim, met wie hij meer dan veertig jaar samen was, een samenlevingsovereenkomst in het VU Medisch Centrum in Amsterdam, waar hij toen was opgenomen. Daarna ging Joop voor een laatste keer naar huis om daar te sterven, wat vanmorgen om 10.45 uur gebeurde. Joop Braakhekke laat naast Wim ook zijn moeder Louise achter, die 106 jaar oud is.

Article continues after the ad

 

Bron: Telegraaf.nl