Met maximaal twintig lieve vrienden een avondje zorgeloos genieten.

Zie je de bioscoop niet zitten, en wil je ook wel eens met meer dan zes man tegelijk in dezelfde ruimte verkeren? Dan bouw je bij restaurant C in de Amsterdamse Wibautstraat je eigen privéfeestje met dinner and a movie. Hartstikke coronaproof, hartstikke origineel, hartstikke gezellig.

Article continues after the ad

De private diningzaal van het restaurant is speciaal in coronatijden omgebouwd tot een heuse bioscoopzaal met ruimte voor maximaal twintig personen op 1,5 meter. Met groot scherm natuurlijk, en met geweldig geluid dankzij iEar. Niet geheel verrassend behoort een concertregistratie (bijvoorbeeld van de Rolling Stones) óók tot de mogelijkheden.

Barman, nog een wijntje!

De innerlijke mens

Vanuit het restaurant sturen ze allerlei lekkers naar boven, afhankelijk van wat je zelf wilt: een lunch, een borrel, een diner... er zijn allerlei verschillende arrangementen te boeken én allerlei films aan te vragen. Je geeft vooraf door wat je wilt kijken, en bij (C)inema doen ze hun uiterste best de rechten voor die film voor je te regelen. Of je kiest uit de lijst die ze zelf al hebben samengesteld.

Aan alles is gedacht, getuige het zogenaamde Coppola-arrangement. Daarbij kijk je bijvoorbeeld The Godfather en krijg je een vijfgangen chef's menu én vijf wijnen van de eigen wijngaard van regisseur Francis Ford Coppola.

An offer you can't refuse, toch?

Beeld: Jakob van Vliet

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in