De teasers vlogen ons de laatste tijd om de oren, maar eindelijk wordt het wachten nu toch echt beloond. De geliefde Crawleys en hun stoutmoedige personeel zijn vanaf nu terug in Downton Abbey de film.

De première was gisteravond en tout bekend Nederland was lyrisch.

Article continues after the ad

Koninklijk tintje

"De film gaf alles wat het beloofde", zei Karin Bloemen. Vanaf vandaag kan iedereen naar de bioscoop. Daarom nog even kort wat ons te wachten staat. De film speelt zich af in 1927. Alles draait om het hoge koninklijke bezoek dat Downton te wachten staat: King George V en Queen Mary Downton komen langs. Door dit onverwachte bezoek wordt butler Carson gevraagd te komen. 

Wedding bells

Ook de halve hofhouding (lees: onder meer eigen koks en eigen beveiliging) van de vorst en vorstin komt mee. Iets wat niet helemaal lekker valt bij personeelsleden van de Abbey. 

Verder verklapte Sophie McShea (Daisy in de film) aan Town & Country Magazine dat er net als het laatste seizoen wellicht weer getrouwd zal worden. Zij is namelijk verloofd in de film. Dus wie weet..

 

Nog een film

Leuk weetje: als het aan de cast ligt van de zeer populaire kostuumreeks komt er nog een film. "Hoewel in deze filmversie veel verhaallijnen worden afgerond, zijn er nog veel mogelijkheden om verder uit te bouwen", zei Actrice Penelope Wilton (lady Isobel Crawley).

Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in