Onderwerp: Oude Meesters uit de Nederlanden.

Wil je al tijden kunstgeschiedenis studeren en komt het er maar niet van? Zou je vaker een museum willen bezoeken, maar lukt het steeds niet? En heb je Netflix inmiddels wel uit?

Dan is er vanaf 28 september (het duurt nog even, maar dit zijn razend populaire projecten, dus boek tijdig) een geweldige reeks online colleges kunstgeschiedenis te volgen van bevlogen museumdirecteuren van onder andere het Rijksmuseum, Mauritshuis en Museum Boijmans Van Beuningen. 

Article continues after the ad

In elf avonden word je door hen meegenomen in hun fascinatie voor de wereldberoemde kunstenaars uit de 16de en 17de eeuw, zoals Rembrandt, Vermeer, Rubens en Leyster. Ze vertellen over de meesterwerken die zij voortbrachten en de periode waarin de werken tot stand kwamen. De directeuren nemen je mee langs de schoonheid, de betekenis en de invloed van de oude meesters in hun eigen tijd en op latere kunstenaars.

Na het volgen van deze reeks heb je nog meer waardering voor de schoonheid en het vakmanschap die schilders uit de 16e en 17e eeuw hebben voortgebracht en zie je welke enorme invloed ze hebben gehad op latere kunststromingen.

Men begint bij Jeroen Bosch en gaan in vogelvlucht langs meesters uit vooral De Nederlanden en maakt soms uitstapjes naar Italië, Spanje en Frankrijk. Aan bod komen de technieken, het leven en de invloed van Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Judith Leyster, Peter Paul Rubens, Jan Steen en - bijvoorbeeld - Johannes Vermeer, maar ook de betekenis van hun werken.

Het resultaat is een uniek mozaïek van kunstgeschiedenis uit de 16e en 17e eeuw, samengesteld door de top van de Nederlandse museumwereld.

Praktische informatie

  • Voertaal: Nederlands
  • Soort: 11-delige online collegereeks
  • Data: Les op elke dinsdag van 28 september t/m 7 december
  • Tijd: 20:00 – 21:30
  • Locatie: Zoom
  • Kosten € 199
  • Terugkijken: Elke donderdag ontvang je in de loop van de dag de terugkijk-link. Je kan alle colleges terugkijken tot twee weken naar het laatste college.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in