Je bent welkom bij haar exclusieve repetities! 

Igone de Jongh ken je: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet.

Vanaf 16 september 2020 is ze met een uniek initiatief te zien in de Nederlands theaters. De première van haar eerste eigen theatervoorstelling ‘I’ staat later dit seizoen gepland.

Article continues after the ad

(c) Mark Engelen

In de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn kan publiek echter getuige zijn van een exclusieve openbare repetitie van deze voorstelling in verschillende theaters. ‘Alles in mij wil dansen,' zegt Igone. 'Dat ik gezien de omstandigheden toch een eigen voorstelling kan ontwikkelen voor de ogen van het publiek is een grote uitdaging en eer.’

Igone geeft samen met haar regisseur Ruut Weissman, choreograaf en danser Thiago Bordin en vaste danspartner Marijn Rademaker een exclusieve inkijk in het maakproces van de voorstelling. Tijdens deze openbare repetities zullen nieuwe choreografieën worden ontwikkeld, worden er regieaanwijzingen gegeven en teksten herschreven. Alles wat normaal gesproken achter gesloten deuren gebeurt, is nu te zien op het toneel.

(c) Mark Engelen

Het is de aanloop naar haar eerste eigen theaterprogramma. Daarin danst ze de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. De dansen krijgen een bedding in een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres. Een strikt regime, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind.

(c) Mark Engelen

De exclusieve Work In Progress tournee van de openbare repetities start op 16 september aanstaande en is onder andere te zien in de steden: Waalwijk, Etten-Leur, Nieuwegein, Amstelveen, Winschoten, Groningen, Amsterdam, Oosterhout, Helmond, Tiel, Delft en Cuijk. Kaarten via de Nationale Theaterkassa.

Openingsfoto (c) Nouveau / DPG Media

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in