Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het is weer tijd voor kunstbeurs Unseen Amsterdam!

Toonaangevend internationaal event voor hedendaagse fotografie. Unseen Amsterdam is uitgegroeid tot hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie en belooft dat opnieuw waar te maken. De 10e editie van Unseen Photo Fair belooft haar reputatie als vooruitstrevend, internationa...

Het is weer tijd voor kunstbeurs Unseen Amsterdam!

Toonaangevend internationaal event voor hedendaagse fotografie.

Unseen Amsterdam is uitgegroeid tot hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie en belooft dat opnieuw waar te maken.

De 10e editie van Unseen Photo Fair belooft haar reputatie als vooruitstrevend, internationaal en van institutionele kwaliteit waar te maken. Voor deze bijzondere jubileumeditie strijken 70 galeries, 65 uitgevers en 12 bijzondere projecten neer op het Westergasterrein in Amsterdam.

Ter gelegenheid van Unseens jubileumeditie wordt deze reputatie bevestigd door een bijzonder gast curatorschap. Damarice Amao, curator fotografie van het wereldberoemde Centre Pompidou in Parijs, cureert 'Unbound', de nieuwe sectie voor grensverleggende vormen van fotografie.

"We hebben dit jaar nauw samengewerkt met een aantal galeries om deze 10e editie van Unseen weer een wereldwijde afspiegeling van de laatste ontwikkelingen binnen de kunstfotografie te maken, en dat is ontzettend goed gelukt," zegt directeur Roderick van der Lee. "Met 70 galeries uit 16 landen, waaronder de US, Mexico, Marokko, India, Iran en Zuid-Afrika, geeft deze editie een inspirerend beeld van de richting waarin de kunstvorm zich beweegt.

De museale kwaliteit waar Unseen om bekend staat, wordt dit jaar weer bevestigd door kunstenaars die gelijktijdig op de beurs en in een museum exposeren, door het grote aantal curatoren van internationale topmusea die hun aanwezigheid al bevestigd hebben, en door onze Unbound gastcurator van het Centre Pompidou in Parijs." 

Het aanbod

Onder de deelnemers bevinden zich Nederlandse oudgedienden zoals Galerie Ron Mandos met onder andere het werk van Erwin Olaf en de legendarische choreograaf Hans van Manen, en Galerie Flatland met onder meer het werk van een internationale grootheid als Valerie Belin. Galerie tegenboschvanvreden brengt een bijzondere presentatie van Paul Kooiker, met een overzicht van diens beste modefotografie van de afgelopen jaren waarmee hij internationaal aanzien verwierf.

Ook uit het buitenland verwelkomt de beurs weer veel oudgedienden zoals de Berlijnse Robert Morat Galerie die werk toont van fotografen duo Lena Amuat & Zoë Meyer. Ook Nature Morte, de eerste Indiase galerie die deelnam aan prestigieuze kunstbeurzen als Art Basel, Frieze en FIAC, keert terug naar Unseen met een solopresentatie van Bharat Sikka.

Onder de nieuwelingen verwelkomt Unseen de in digitale kunst en nieuwe media gespecialiseerde Bitforms Gallery, met vestigingen in New York en San Francisco; Loft Gallery uit Casablanca met een solopresentatie van Mous Lamrabat die momenteel ook exposeert in Foam Fotografiemuseum Amsterdam; en Galerie Barbara Seiler uit Zürich, met een solopresentatie van fotografisch werk van Marcel van Eeden. Gelijktijdig met Unseen heeft Van Eeden ook een tentoonstelling in het van Gogh Museum.

De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld. Voor liefhebbers van fotokunst is het een must-see en misschien valt je oog dan ook meteen op iets dat je in huis wilt halen.

Unseen Amsterdam, 16-17-18 september 2022, Cultuurpark Westergas Amsterdam