De Rolling Stones in 1964
De Rolling Stones in 1964

Rock 'n roll expo verlengd!

Open vanaf 10 juni: het Van Eesteren museum, dat vanaf nu de officiële status van museum heeft, zodat de Museumkaart er geldig is.

Article continues after the ad

Met de heropening hervat het Van Eesteren, een ode aan de stedenbouwkundige, het volledige aanbod. Bezoekers kunnen dan weer persoonlijk en in het echt de tentoonstellingen in het paviljoen bekijken, rondwandelingen maken in het buitenmuseum, de museumwoning bezoeken en deelnemen aan de uiteenlopende activiteiten die op stapel staan. Alles geheel volgens de geldende coronavoorschriften.

We built this city on Rock and Roll verlengd

Wat is er momenteel te zien? De tentoonstelling We built this city on Rock and Roll wordt verlengd t/m 14 november 2021. "We hebben deze week van alle betrokken partijen groen licht gekregen en gaan de tentoonstelling over rock-’n-roll en popiconen uit de jaren 50, 60 en 70 verlengen," zegt directeur Van Eesteren Museum Anouk de Wit. "Daar zijn wij erg blij om. Door de lange sluiting van het museum was de tentoonstelling kort te zien. Dat vonden wij erg jammer. Nu kunnen we iedereen alsnog de kans bieden deze bijzondere tentoonstelling in zijn volle omvang bij ons te bekijken."

Terug naar normaal

Met ingang van 10 juni hervat het museum het volledige aanbod en is het geopend als vanouds, elke donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.

Bezoekers kunnen terecht voor onder meer de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll in het Van Eesteren Paviljoen, rondwandelingen in Slotermeer en andere wederopbouwwijken van de stad, een bezoek aan de jaren 50 museumwoning en lezingen. Vooraf tickets kopen verplicht.

Van Eesteren Museum

Noordzijde 31

1064 GV Amsterdam

Openingsfoto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in