Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het surrealistische universum van Leon Keer

Expositie van de meester van de optische illusie. Zin om je ogen uit te kijken? Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 5 juni tot en met 28 augustus 2021 een overzichtstentoonstelling van Leon Keer. De Nederlandse mixed media kunstenaar is een meester van de optische illusie. Jan & Grietje...

Het surrealistische universum van Leon Keer

Expositie van de meester van de optische illusie.

Zin om je ogen uit te kijken? Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 5 juni tot en met 28 augustus 2021 een overzichtstentoonstelling van Leon Keer. De Nederlandse mixed media kunstenaar is een meester van de optische illusie.

Jan & Grietje

De expositie 'Forced Perspective' toont een kleurrijke selectie nieuwe schilderijen, sculpturen, installaties, anamorfische kunstwerken en Augmented Reality (AR). De galerie transformeert haar twee verdiepingen tot een surrealistisch universum.

Leon Keer is een internationale autoriteit op het gebied van anamorfose kunst. Hij speelt met perspectieven en laat zo geheel nieuwe werelden ontstaan.

Helsingborg, Zweden

De kunstenaar heeft in opdracht talloze 3D muurschilderingen en straattekeningen gerealiseerd in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, Saudi-Arabië, Rusland, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland is onder meer samengewerkt met het Fries Museum, Museum Arnhem, Rijksmuseum Amsterdam en Van Gogh Museum.

Repossessing Territory

Pop surrealisme en nieuwe technologie vormen een grote inspiratiebron voor de kunstenaar. Met Augmented Reality kan hij kunstwerken tot leven brengen. In zijn werk probeert hij een maatschappijkritische boodschap over te dragen, met actuele onderwerpen als het milieu, sociale ongelijkheid en de leefbaarheid van de aarde. De kunstwerken weerspiegelen een fascinatie voor oude materialen en een tijdloos verlangen naar ongeschonden schoonheid.