Hollands meisje aan het ontbijt, Jean-Etienne Liotard, ca. 1756 © Rijksmuseum
Hollands meisje aan het ontbijt, Jean-Etienne Liotard, ca. 1756 © Rijksmuseum

Geniet online van de collectie en nog veel meer.

Het Rijksmuseum mag dan tijdelijk gesloten zijn, je kunt ook vanuit huis genieten van de collectie. Online kun je in de Rijksstudio op je gemak bijna 700.000 kunstwerken bekijken.

Daarnaast neemt het Rijks je via hun socials mee op een virtuele tour door het Rijksmuseum. En kun je via de podcast In het Rijks conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen horen vertellen over kunstwerken en hun makers. In de nieuwste podcast gaan schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en conservator Frits Scholten in gesprek over Caravaggio en Bernini, en het bruisende Rome aan het begin van de 17de eeuw.

Het Rijksmuseum lanceerde vorig jaar het programma Sleutels van het Rijks op Instagram. Hierin krijgen bekende Nederlanders na sluitingstijd de sleutels van het Rijksmuseum. Seizoen 1 met o.a. Eric Corton, Janny van der Heijden en Tim Hofman kun je in zijn geheel terugkijken – boeiend om hun reacties te zien.

Article continues after the ad

Heb je zin om te zelf schilderen of te tekenen? Bekijk de tutorials op het YouTube kanaal RijksCreative. Hierin leggen docenten van de Teekenschool aan de hand van een kunstwerk de technieken van de grote meesters uit. Er staan maar liefst drie seizoenen online, om de vele thuismomenten van nu op een interessante manier mee door te komen.