Holland Glorie: 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie.

Van de Oranjevaasjes ter ere van koningin Máxima en prinses Amalia is bekend dat ze in een mum van tijd weg waren. Verzamelaars van bijzonder glaswerk kunnen nu uitkijken naar een nieuw uniek item.

Royal Leerdam Crystal brengt een Oranjevaasje uit ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie in 2022. In samenwerking met Stichting Oude Hollandse Waterlinie, die dit jubileumjaar uitgebreid herdenkt en viert met vele activiteiten langs de gehele waterlinie.

Article continues after the ad

Dutch designer Wieki Somers maakt een prachtig ontwerp in opdracht van Royal Leerdam Crystal in samenwerking met Sommer Dutch Glass Art.

Watermanagement

350 jaar geleden zorgde de Oude Hollandse Waterlinie succesvol voor de verdediging van Holland. Aanvallen van onder meer de Franse troepen van de Zonnekoning Lodewijk XIV werden afgeslagen.

Vestingsteden werden versterkt, schansen aangelegd en het gebied werd onder water gezet door sluizen open te zetten en dijken door te steken. Met de uitgifte van Oranjevaasje Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar 'onderstreept Royal Leerdam Crystal het belang van de Oude Hollandse Waterlinie en de relevante rol die de linie in het heden kan spelen.'

Dutch designer Wieki Somers

Studio Wieki Somers (Dylan van den Berg & Wieki Somers) werd in 2003 opgericht door Wieki Somers en Dylan van den Berg, die beiden eind jaren ‘90 aan de Design Academy Eindhoven studeerden.

De studio onderscheidt zich door een bijzonder gevoel voor materialen, technologisch vernuft en fantasie en werkt voor een grote verscheidenheid aan internationale klanten zoals Alexander McQueen, Hermès en Kvadrat. Studio Wieki Somers heeft talloze prijzen ontvangen en het werk maakt deel uit van grote museumcollecties, waaronder MOMA in New York, Centre Pompidou in Parijs, Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Victoria and Albert Museum in Londen.

Oranjevaasje 

Het Oranjevaasje Oude Hollandse Waterlinie 350 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 350 exemplaren.

Liefhebbers en verzamelaars kunnen terecht op Royal Leerdam Crystal voor het vaasje dat 329 euro kost.

Foto's (c) Frieda Mellema

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in