Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het Kröller-Müller Museum gaat weer open!

En publiekslieveling Jardin d’émail is na 5 jaar ook weer toe aan bezoek.  Goed nieuws voor liefhebbers van kunst en natuur: op 1 juni om 12.00 uur  gaat het Kröller-Müller Museum weer open voor publiek. "We zijn erg blij dat we onze bezoekers weer kunnen ontvangen," zegt directeur Lisette Pelser...

Het Kröller-Müller Museum gaat weer open!

En publiekslieveling Jardin d’émail is na 5 jaar ook weer toe aan bezoek. 

Goed nieuws voor liefhebbers van kunst en natuur: op 1 juni om 12.00 uur  gaat het Kröller-Müller Museum weer open voor publiek. "We zijn erg blij dat we onze bezoekers weer kunnen ontvangen," zegt directeur Lisette Pelsers. "We willen hen graag een veilig, maar ook plezierig en ontspannen bezoek bieden. De rust en de ruimte van onze beeldentuin en de prachtige natuur om ons heen gaan daar zeker bij helpen!"

Een veilig bezoek

Om het aantal bezoekers dat zich tegelijkertijd in het museum bevindt te reguleren, zijn kaartjes alleen verkrijgbaar via de website van het museum. Er kan een tijdstip worden geboekt voor de start van het bezoek. De digitale kaartverkoop begint op vrijdag 29 mei.

Ook in het museum zijn extra maatregelen genomen. Zo is er een maximum aantal bezoekers per ruimte vastgesteld en er is een vaste looproute, die door de tentoonstellingen en de hele collectie voert. Voor zowel het publiek als de medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen. Voor de collectie buiten geldt de anderhalve-meter-afstand-regel. 

Tentoonstellingen

Marc Ruygrok, No, 1989

De tentoonstellingen Niet met zoveel woorden...

Zittende tweeling, China, Kangxi periode (1662-1722)

...en Parels uit het verre oosten, beide te zien ten tijde van de sluiting van het museum op 13 maart, zijn verlengd.

Ewerdt Hilgemann, Werk in uitvoering (1959-2020)

Ewerdt Hilgemann. Work in progress (1959-2020), net ingericht toen het museum dichtging, is nu voor het eerst te bekijken.

Jardin d’émail weer toegankelijk

En in de beeldentuin ligt publiekslieveling Jardin d’émail (1974) van Jean Dubuffet (Le Havre, 1901-Parijs, 1985) weer te stralen na een vijf jaar durende restauratie. In de Van de Veldevleugel van het museum is een film van het restauratieproces te zien.

Foto's (c) Kröller-Müller Museum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in