Samen lezen verrijkt de geest nóg meer.

Geschat wordt dat er in Nederland zo'n 5000 leesclubs zijn en hun populariteit is zo groot dat je er vaak niet zomaar inkomt. Vaak zijn het gezelschappen waarin mensen jaren samen boeken lezen en bespreken. Er wordt gesproken over opbouw, taalgebruik, verhaalverloop en personages, maar ook over wat het boek van dienst heeft losgemaakt bij de lezers.

In de nieuwe Nouveau komen drie heel verschillende boekenclubs aan het woord, over hoe interessant (en ook gewoon leuk) het is om samen een boek te doorgronden. "Zonder leesclub beleef je een boek alleen," zegt Yvette Meijer van de Eilandclub. "Nu  ervaar je hoe iedereen op een andere manier geraakt wordt door een boek. Een boek roept vaak uiteenlopende meningen op; de een kan het heel mooi vinden en de ander afschuwelijk. Maar juist dat levert dan interessante gespreksstof op."

Article continues after the ad

Alles over wat een goede leesclub tot een geweldige leesclub maakt, vind je in de Nouveau die NU in de winkel ligt. Nooit meer iets missen van de kunst van het genieten? Neem dan een abonnement, nu met fijne nazomerkorting, op Magazine.nl!