Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het 2de seizoen van de Nederpopcast staat live!

Golden Earring, de Vengaboys, Luv’, Bastiaan Ragas en Benny Sings – ze komen allemaal langs. In het tweede seizoen van de AVROTROS-podcast De Nederpopcast gaan presentatoren Carolien Borgers en Tim Treffers de grens over. Wat maakt dat Nederland altijd zo’n groot muzikaal exportproduct is geweest...

Het 2de seizoen van de Nederpopcast staat live!

Golden Earring, de Vengaboys, Luv’, Bastiaan Ragas en Benny Sings – ze komen allemaal langs.

In het tweede seizoen van de AVROTROS-podcast De Nederpopcast gaan presentatoren Carolien Borgers en Tim Treffers de grens over. Wat maakt dat Nederland altijd zo’n groot muzikaal exportproduct is geweest?

Aantrekkingskracht van muziek uit Nederland

Samen maken ze een roadtrip langs bands, artiesten en andere sleutelpersonen die daarover kunnen meepraten. Ze gaan op zoek naar een verklaring van de aantrekkingskracht van muziek uit Nederland in verschillende werelddelen, zoals Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. 

Succes in het buitenland

De fascinatie van Carolien voor dit onderwerp komt vanuit haar rol als presentator van Muziekcafé, waarbij ze vaak artiesten sprak die het óf hebben gemaakt in het buitenland, of daar, tevergeefs, heel hard hun best voor deden.