Weet jij wie dit staatshoofd was?
Weet jij wie dit staatshoofd was?

Leuk voor iedereen met of zonder kunstkennis.

De app Grant Art Game van Hermitage Amsterdam is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen 15 en 24 jaar, maar eerlijk is eerlijk: het spel is voor iedereen leuk om te spelen en zo de eigen kunstkennis te testen.

Article continues after the ad

In het online game worden de spelers uitgedaagd om de indrukwekkendste kunstcollectie te verzamelen. Hiervoor kruipen ze in de huid van geduchte kunstverzamelaars: de tsaren en tsarina’s van het Russische hof.

Eenmaal een keizerlijke avatar gekozen, start het spel met een reeks quizzen waarin de kunstkennis van de spelers op de proef wordt gesteld. Geschikt voor beginners én gevorderden.

De prijs voor een succesvol voltooide quiz is een topstuk naar keuze voor je eigen online kunstverzameling en toegang tot het volgende level. De quizvragen gaan uitsluitend over objecten uit de wereldberoemde kunstcollectie van de Hermitage St.-Petersburg. Het gameconcept is gebaseerd op de educatieve programma’s van de Hermitage Amsterdam.

Foto's (c) Hermitage Amsterdam, de dame op de openingsfoto is Catherina de Grote

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in