Ze zette beide Queens Elizabeth neer op het scherm, won een Oscar voor haar rol als koningin Elizabeth in The Queen en kruipt nu wederom in de huid van een vrouwelijke leider. Weliswaar van een heel andere orde. Namelijk die van de iconische Russische tsarina uit de achttiende eeuw.

De allereerste beelden van de miniserie Catherine the Great zijn inmiddels de wereld ingeslingerd. 

Article continues after the ad

Uit de geschiedenis

De serie is een samenwerking van HBO en Sky en wordt uitgezonden in vier delen, zo meldt Variety. Helen: "Ik ben erg blij met de mogelijkheid om een ​​vrouw uit de geschiedenis te belichamen die grote macht uitoefende. Als vrouw herschreef ze de regels van het bestuur en slaagde ze erin het woord 'groot 'aan haar naam, Catharina de Grote, toe te voegen."

Affaire

Catherine the Great wordt geregisseerd door Philip Martin, die eerder meewerkte aan The Crown. Het verhaal speelt zich af tijdens de laatste jaren van haar heerschappij, wanneer ze een affaire beleeft met Grigory Potemkin. 

Bron: HBO Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in