Spelprogramma als feestje van de herkenning.

In zwart-wit, één net en een paar uur per week. Zo begon het televisie kijken in Nederland in 1951. In 1964 kwam Nederland 2 erbij en ooit keken we gefascineerd naar een testbeeld van een Kaaps viooltje in kleur.  

Nu, 70 jaar na die eerste uitzendingen, is tv kijken niet weg te denken uit ons dagelijks leven. In het spelprogramma Je zou het moeten weten neemt Harm Edens de kijker mee terug in onze televisiegeschiedenis.

Wat is er zoal voorbijgekomen in de afgelopen 70 jaar op de Nederlandse televisie? En vooral, wat weten we hier nog van? Verwacht een programma met veel herkenning, verbazing en humor. Kortom; veel ‘Oh ja!’ en ‘Oh ja?’ 

Article continues after the ad


Elke aflevering beantwoorden twee prominenten uit de televisiewereld, met elk een achterban van vier tv-kenners, uiteenlopende quizvragen over zo’n beetje alles uit 70 jaar Nederlandse televisie.

Amusement, informatie, drama, muziek, sport, actualiteit… alles komt voorbij. Natuurlijk staat het programma bol van oude fragmenten. De zondagavond wordt zo  vier weken lang een feest van herkenning voor de oudere generatie, terwijl de jongere generatie zich mag verbazen en verwonderen over de televisie van weleer.

Je zou het moeten weten, vanaf zondag 3 oktober om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in