Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Achter de schermen
Heel Nederland
Beeldend kunstenaars stellen dit weekeinde hun atelier open voor publiek. Je krijgt een kijkje achter de schermen van hun kunst. Er zijn door heel Nederland ateliers gratis te bezoeken. Ook worden veel extra activiteiten georganiseerd, zoals workshops, demonstraties en exposities. Maak een praatje met de kunstenaars en vergaap je aan hun werk. Van 22 t/m 23 juni 2019.
Info: www.landelijkatelierweekend.nl

Interactie
Groninger Museum – Groningen
De eerste grote museale solotentoonstelling van Daan Roosegaarde, Presence omvat een nieuw, baanbrekend, interactief kunstwerk dat hij speciaal voor het Groninger museum ontwikkelde. Hier geen sprake van afstand. Zijn installatie daagt uit tot fysieke interactie. Van 22 juni 2019 tot en met 12 januari 2020.
Info: www.groningermuseum.nl

Boodschappenkunst
Stedelijk Museum – Schiedam
De plastic tas is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Vanaf eind jaren zestig omarmde kunstenaar Bob Lens het nieuwe materiaal als alternatief voor doek, als drager van kunst. Hij beschilderde tassen, poetste logo’s weg en maakte er poëzie mee. Voor de Boomerang-serie met collega-kunstenaars vroeg hij Keith Haring, die zijn exemplaar van hoek tot hoek voltekende in zijn cartoonachtige stijl. Van 15 juni t/m 8 september 2019.
Info: www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Zonnebloemen
Van Gogh Museum – Amsterdam
In deze tentoonstelling ontdek je hoe belangrijk de zonnebloem werkelijk was voor Van Gogh en krijg je antwoord op prangende vragen zoals: hoe kan dit schilderij optimaal worden bewaard voor de toekomst? Zonnebloemen uit 1889 behoort tot de bekendste schilderijen van Van Gogh. Hij schilderde vijf versies van deze grote bos zonnebloemen in een vaas. De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar het schilderij. Er is nu meer bekend over de fascinerende ontstaansgeschiedenis en de materiaal-technische conditie van het werk.Van 21 juni t/m 1 september 2019.
Info: www.vangoghmuseum.nl

Kunst in het Brabantse land
Galerie Sous-Terre – Lithoijen
Moderne schilderijen, beeldhouwwerken, glaskunst, fotografie, keramiek, sieraden… Je vindt ze op deze bijzondere kunstbeurs waar een paar duizend werken te zien zijn in de schitterende beursgebouwen waar allerlei activiteiten zijn. Op 22 en 23 juni 2019.
Info: www.kunstbeursvannoordbrabant.nl

Winactie: 3 x Terrasgids
Het is eindelijk echt terrassenweer! In de Terrasgids van Lipton Ice Tea vind je de leukste, hipste en meest idyllische terrassen (meer dan 200) bij elkaar. Zomerse hotspots door heel Nederland met een tip. Zo kun je bij Bistro & Grill Later aan Zee in Bloemendaal ook overdekt genieten onder de warme heaters. De beachclub is schitterend gelegen en een uitgelezen plek voor lunch, diner of mocktail. Overigens vind je in de Terrassengids ook mocktailrecepten en allerlei leuke artikelen. Wij geven 3 gidsen cadeau. Vul onderstaand formulier om kans te maken. Deze actie is gesloten!

Article continues after the ad