Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Audrey forever!
Beurs van Berlage – Amsterdam
Ze zou negentig zijn geworden dit jaar, Audrey Hepburn stijlicoon dat alle modestormen doorstond. Ter ere van de in Brussel geboren filmster die opgroeide in Nederland, is er een prachtige tentoonstelling in de Beurs van Berlage. De expositie belicht het meisje, de vrouw, de moeder en de onsterfelijke legende die ze uiteindelijk werd. Haar oudste zoon Sean uit haar huwelijk met Mel Ferrer, organiseerde de tentoonstelling waarin de focus ligt op de vrouw achter de mythe. Intimate Audrey | Van 1 november tot en met 31 januari 2020.

Typisch Brit
Museum More – Gorsse
Hoofdredacteur Claudia Straatmans was deze week al diep onder de indruk van de expositie 'For Real: Britse Realisten uit de jaren '20 en '30'. Voor het eerst zijn de 75 tentoongestelde werken van 35 verschillende kunstenaars buiten het Verenigd Koninkrijk te zien. De kunstwerken hebben veelal alledaagse onderwerpen en schetsen het echte leven. Met een vrouw die de was ophangt tot een ontroerende aanklacht tegen de oorlog. Tot en met 5 januari 2020.

Tip van de redactie: Sample sale van Lois Jeans
Parq Studios – Amsterdam
Is Lois Jeans je favoriete merk? Dan is dit je kans. Op vrijdag 1 november (08:00-20:00 uur) en zaterdag 2 november (10:00-15:00) kun je jouw favoriete Lois Jeans items bemachtigen tijdens de Lois Jeans Sample sale. Hier vind je onder andere de bekende jeans fits en iconische flares met kortingen tot 70%. Ook heeft Lois Jeans speciaal handgemaakte en one-of-a-kind items uit Spanje. Kom gezellig langs om jouw favoriete Lois Jeans item te scoren. Parq Studios – Van Slingelandtstraat 22 – 1051 CH Amsterdam.

Vervreemdend
Museum Arnhem – Arnhem
Een combinatie van sieraad- en modeontwerp van internationale vormgevers en kunstenaars. Deze tentoonstelling reageert op actuele maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam. In de Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem, vind je meer dan 200 ontwerpen die elk een eigen verhaal vertellen: herkenbaar, vervreemdend, innovatief en soms controversieel. Van de anatomische couture van Iris van Herpen tot de hybride sieraden van Katja Prins en van de lichaam vullende sieraden van Lauren Kalman tot de technologische creaties van Anouk Wipprecht. Body Control, sieraden en mode op de grens van de mens | vanaf 1 november tot en met 26 januari 2020.

Juweeltjes
Amstel Hotel – Amsterdam
De Bvlgari Afternoon Tea neemt je mee op een magische reis door Italië, naar het authentieke la dolce vita. In vier gangen worden de luxe parfums, Rose Goldea Blossom Delight & Splendida Tubereuse Mystique vertaald naar een zoete & hartige ervaring onder leiding van Executive Chef Rogér Rassin. Dompel je onder in Italiaanse heerlijkheden en ontdek waar BVLGARI haar inspiratie vandaan haalt tijdens deze smaakvolle reis. De Afternoon Tea wordt geserveerd vanaf 1 november tot 1 december.Voor vragen of meer informatie kunt je contact opnemen via 020-520 3101 of via restaurant.reservations@IHG.com.

Tip: Kunst van 8 tot en met 10 november
Luxembourg Art Week – Luxembourg stad
Galerieën van over de hele wereld laten kopers, verzamelaars en kunstliefhebbers proeven van het beste van de hedendaagse kunstproductie tijdens deze 3 dagen. In een ontspannen sfeer krijg je een ambitieus cultureel programma voorgeschoteld met conferenties, kunstgesprekken, uitvoeringen, videoprojecties en meer. Beroemde galerieën waaronder o.a. Galerie Albert Baumgarten uit Freiburg en Galerie Laurent Godin uit Parijs. Dat is Luxembourg Art Week van 8 tot en met 10 november in Halle Victor Hugo in Luxembourg. De toegang is gratis.

Alleen met Rothko!
Stedelijk Museum - Schiedam
Hoe is het om helemaal alleen voor een schilderij te staan van Mark Rothko? De afgelopen maanden konden veel mensen dat ervaren. De tentoonstelling Rothko & ik is wegens groot succes verlengd tot en met 22 maart 2020. Voor bezoekers is er de mogelijkheid om een heel uur alleen te zijn met het schilderij Grijs, Oranje op Kastanjebruin, No. 8. Mark Rothko (1903-1970) is de eerste abstracte kunstenaar die in zijn werk de emotie centraal zette. Hij zei daarover: ‘Als je alleen wordt geraakt door de kleurrelaties mis je waar het om gaat.’ Rothko & ik | tot en met 20 maart 2020.

Bioscoopwinactie - Met Nouveau naar Gauguin in Tahiti
Lumière Cinema – Maastricht
Gauguin in Tahiti – Searching for a Lost Paradise, neemt je als kijker mee naar het 19de -eeuwse Tahiti, gezien door de ogen van Paul Gauguin. Twaalf jaar laat de befaamde schilder zich in Frans-Polynesië inspireren door de weelderige natuur, de sensationele kleuren en de schoonheid van de Polynesische vrouwen die gewillig voor hem poseren. Nouveau geeft 5 x 2 kaarten weg voor de film op 17 november in Maastricht. Klik hier om kans te maken.