Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Persoonlijk advies?
Modehuis Blok – Uithoorn
Wil je Nouveau’s moderedacteur Anita aan het werk zien en ontmoeten? Op zondag 29 september vertelt zij bij Modehuis Blok in Uithoorn over de nieuwe herfstmode en geeft zij persoonlijke stylingadviezen. Ook de modeshow in de winkel wil je niet missen! Je ziet alle modetrends van dit najaar voorbijkomen. Bij Modehuis Blok zijn meer dan 100 verschillende merken verkrijgbaar, zowel voor dames als voor heren en voor jong en voor oud. Een greep uit de merken: Ted Baker, Marccain, Munthe, Kyra & Co, Riani, Twinset, Luisa Cerano etc. Meld je nu aan door een mail te sturen naar: klantenservice@modehuisblok.nl of bel 0297-56 39 66.

Let’s Dance!
Gemeentemuseum – Den Haag
Een reis door de tijd met beeldschone tutu’s en klassieke baljurken. En een feest der herkenning. Want wilden we er in de jaren ’80 niet allemaal uitzien zoals Madonna in haar stoere dansclips? Of tien jaar eerder als John Travolta in zijn witte discopak? Dansmode spreekt tot de verbeelding en dat is regelmatig terug te zien in het modebeeld. Denk aan de rode schoentjes uit The Wizard of Oz, Elvis’ Blue suede shoes, beenwarmers à la Flashdance, het leren jack van Michael Jackson uit Thriller of de styling van Beyoncé. Soms zijn dansen zelfs zo populair dat de bijbehorende mode een heel tijdsbeeld bepaalt. In de jaren ’20 bijvoorbeeld waren dat de jurken met franjes en kraaltjes van de charleston en in de jaren ’50 de zwierige petticoats van de rock-’n-roll.

De Toorop Dynastie
Stedelijk Museum - Alkmaar
Door de eeuwen heen zijn er talloze kunstenaarsgeslachten actief geweest, zoals de families Ruysdael, Hals, Koekkoek en Kruseman. Soms was er sprake van een herkenbare familiestijl die door de opeenvolgende generaties in ere werd gehouden. Maar omstreeks 1900 werd dit vanwege de snel veranderende kunstwereld en het nieuwe streven 'l’art pour l’art' niet meer gewaardeerd. Het streven werd vooral het tonen van eigenheid. Wie de oeuvres van Jan Toorop (1858-1928), Charley Toorop (1891-1955) en Edgar Fernhout (1912-1974) afzonderlijk bekijkt, ziet drie zeer verschillende kunstenaars die ieder een markante eigen stijl hebben ontwikkeld. Maar wie bepaalde, goed uitgezochte individuele werken van de drie generaties naast elkaar zet en vergelijkt, ziet opeens sterke verwantschappen.

Vrouwen in de schijnwerpers
Museum Hilversum – Hilversum
Een tentoonstelling over baanbrekende mediavrouwen op het gebied van fotografie, film, radio, televisie, videokunst en online. Met onder anderen Mies Bouwman, Tineke de Nooij en Marleen Stikker. De wereld van beeld en geluid lijkt misschien een mannenwereld, maar niets is minder waar. Als we ons vizier richten op deze vrouwelijke pioniers, blijkt de wereld van beeld en geluid voor een belangrijk deel door vrouwen te zijn vormgegeven. Om welk medium het ook gaat; vanaf het begin waren vrouwen er bij.

Movies!
Filmfestival - Utrecht
Vanaf morgen is Utrecht anderhalve week lang de filmhoofdstad van Nederland. Het Nederlands Film Festival (NFF) brengt speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games, interactieve projecten én evenementen voor jong en oud. Wat begon als een bescheiden festival is sinds het begin van de jaren ’80 qua omvang, bereik en impact uitgegroeid tot het gezichtsbepalende festival van de Nederlandse filmcultuur. Het NFF toont de Nederlandse film als kunstuiting, ambacht, vermaak en spiegel van de samenleving. Klik hier voor het volledige programma.

Koop nu vast je kaarten voor de grootste woon & design beurs
Rai – Amsterdam
Heb je altijd al eens willen binnenkijken bij vtwonen, Eigen Huis & Interieur, Ariadne at Home, Stijlvol Wonen of WONEN Landelijke Stijl? Wil je de nieuwste trends op meubelgebied bekijken? Ga je bouwen of verbouwen en wil je eens met een architect om tafel? Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, badkamer of vloer? Is je bank aan vervanging toe of wil je hem opfrissen met nieuwe kussens? Kom je er zelf niet helemaal uit en kun je wel wat hulp gebruiken van een styliste? Kom dan naar de vt wonen&design beurs. Het antwoord op al jouw woonvragen. Bezoek de grootste woonbeurs van Nederland van 1 t/m 6 oktober in de Amsterdam. Klik hier om je tickets te kopen.

Wijnen, wijnen en nog eens wijnen
Westergasfabriek – Amsterdam
Tijdens het Amsterdam Wine Festival worden de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd en komen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland de mooiste wijnen uit de Oude en Nieuwe Wereld proeven. Wijneducatie en workshops, en bovenal genieten van wijn in combinatie met culinaire hoogstandjes. In de Room of Senses worden in een futuristische omgeving al je zintuigen geprikkeld, op zo'n manier dat je de wijn in zijn totaliteit kunt ervaren.