Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. 

Andere realiteit
Moco Museum - Amsterdam
De New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham laat verschillende disciplines in zijn werk terugkomen: architectuur, design, beeldhouwkunst, film en fine art. De expositie bestaat uit verschillende installatieruimtes, waaronder de Amethyst Ball Cavernen de Eroded Wallpaper Room waar je het gevoel krijgt dat je in een andere realiteit bent terechtgekomen. Arshams fascinatie voor popcultuur, sport en de invloed van archeologie komen duidelijk tot uiting in deze ruimtes.
Info: Moco Museum

Domingo in La Traviata
Heel Nederland | LIVE in de bioscoop - La Traviata
Live genieten van een schitterende opera van Royal Opera House vanuit Covent Garden in Londen. Op 30 januari 2019 is het de beurt aan Verdi’s geliefde en hartverscheurende opera La Traviata met operalegende Plácido Domingo. Het muziekdrama in drie bedrijven vertelt het verhaal van de Parijse courtisane Violetta en haar tragische liefdesaffaire met de edelman Alfredo Germont. Hun idylle eindigt abrupt als Alfredo’s vader Giorgio de doodzieke Violetta onder druk zet om Alfredo op te geven. De in het Italiaans gezongen opera wordt Nederlands ondertiteld.
Info: Filmladder

Hollandse meester in Italië
Kunsthal KAdE - Amersfoort
Caspar van Wittel (1653-1736) werd geboren in Amersfoort, maar trok op zijn 20ste naar Italië om nooit terug te keren. In Italië werd hij beroemd als Gaspare Vanvitelli. Hij schilderde in de zeventiende en achttiende eeuw Rome, Napels en Venetië tot in de kleinste details en beïnvloedde beroemde Italiaanse schilders van stadsgezichten onder wie Canaletto en Bellotto.
Info: Kunsthal KAdE

De Naakte Waarheid
Rijksmuseum Twenthe – Enschede
Tentoonstelling met zo’n 100 topstukken uit zeshonderd jaar kunst, van beeldhouwwerken tot foto’s en films. Van Jacob Jordaens tot Andy Warhol en van Rembrandt tot Marlene Dumas. Insteek van de expositie is de zoektocht naar onszelf met als metafoor de naakte mens. Er is naast beeldende kunst ook plaats voor proza en poëzie.
Info: Rijksmuseum Twenthe

Confronterend
Joods Cultureel Kwartier – Amsterdam
Een confronterende tentoonstelling over de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder meer door een groot aantal foto’s dat als propagandamateriaal werd vervaardigd in opdracht van de Nazi’s. Ontluisterende beelden die de gruwelijke gevolgen laten zien van Jodenhaat.
Info: Joods Cultureel Kwartier

Filmstad
IFFR - Rotterdam
Rotterdam is tot 3 februari dé mondiale filmhoofdstad met de nieuwste producties, speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en masterclasses & talks tijdens de IFFR (International Film Festival Rotterdam). Zowel aanstormend talent als gevestigde namen worden gestimuleerd in hun artistieke aspiraties.
Info: IFFR

Article continues after the ad