Art Rotterdam
Van Nelle Fabriek – Rotterdam
De 20ste editie van Art Rotterdam wordt op 6 februari, om 14:00 uur geopend door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Op de geliefde kunstbeurs wordt elk jaar weer een podium geboden aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. Focus ligt op jonge kunst, variëteit en de verbinding met de stad Rotterdam. De fascinerende locatie geeft Art Rotterdam een unieke uitstraling.
Info: Art Rotterdam

Bloedige straten
FOAM – Amsterdam (1 -10 februari)
Ghosts Don't Walk in Straight Lines. De titel van dit bijzondere project is een verwijzing naar Doyers Street, een van de bloedigste straten uit de geschiedenis van New York, vanwege de vele gang-oorlogen en misdrijven. Saskia de Brauw, ook bekend als internationaal topmodel, doorkruiste te voet in één dag de straten van Manhattan in een  speciaal voor de tocht ontworpen outfit van Haider Ackermann. De ontwerpster gebruikte resten stof voor het gewaad. De verhalen over de route, de ontmoetingen en gedachten zijn in woord en beeld vastgelegd.
Info: FOAM

Lezersaanbieding: Workshop Mixed Media met Nouveau en Talens
Royal Talens – Apeldoorn
De verf van Royal Talens is wereldberoemd en wordt al sinds 1899 gemaakt in de fabriek in Apeldoorn. Neem een kijkje in de ‘keuken’ van de verffabriek tijdens een inspirerende workshop. Je volgt het gehele productieproces, van kleurrijke pigmenten tot hoogwaardige kunstenaarsverf. Na de lunch kun je zelf aan de slag, tijdens een workshop mixed media in het naastgelegen Experience Centre. Een beeldend kunstenaar zal je begeleiden terwijl je met ecoline, oliepastel, acrylverf, gesso en gelmedium je eigen kunstwerk maakt.
Info: Culturele Agenda / Nouveau
Verrassend
Het Huys ten Donck – Ridderkerk
Topfotografe Anouk van Tetering ofwel AnoukArt! exposeert met 20 van haar werken, waarvan er 5 geïnspireerd zijn op het interieur van Het Huys ten Donck. Een unieke blik op alledaagse (verzamel)objecten. In de weekenden van 1-3 februari en 8-10 februari zijn er rondleidingen. Je kunt volop genieten van het prachtige authentieke Rococo buitenhuis en van de verrassende fotografie van AnoukArt.
Info: Huys ten Donck

Cadeautentoonstelling in de schatkamer!
De Hermitage - Amsterdam
De Hermitage Amsterdam is 10 jaar jong en dat is reden voor een feest en een cadeautentoonstelling. Een prachtige keuze uit de schatkamers van de Hermitage, met de oude collecties van de tsaren. Honderden kunstwerken, van grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Vélazques, maar ook van kunst uit de prehistorie, uit het oude Egypte tot diep in China en Russische kunst. Een schatkamer vol parels uit de geschiedenis van de kunst.
Info: De Hermitage

Het raadsel van Basquiat
SCHUNCK Museum – Heerlen         
De tentoonstelling The Artist and his New York scene vertelt het verhaal van het werk en leven van de jonge Basquiat. Centraal staat zijn werk en dat van tijdgenoten uit zijn New Yorkse periode (1978-1982). Te zien zijn voeg werk, waaronder poëtische graffititeksten en grote canvassen. Basquiat werd geboren in New York en kreeg bekendheid als een van de leden van SAMO©, een gelegenheidsduo van twee graffitikunstenaars dat eind jaren zeventig de muren van de Lower East Side van Manhattan voorzag van raadselachtige teksten.
Info: Schunck Museum

Article continues after the ad

Winterterras zonder kou
Amstel Hotel – Amsterdam
Genieten van het terras in de wintermaanden en van een prachtig uitzicht op de rivier? Dat kan nu bij The Domes & Ruinart bij het Amstel Hotel. De Domes zijn verwarmde koepels met ruimte voor 2 tot 4 personen. De ruimtes zijn uitgerust met een winterse soundtrack en heaters. Ervaar de magie van de omgeving vauit een verwarmde koepel, met donzige dekens, sprankelende lichten, bruisende champagne en natuurlijk een heerlijk menu. Er zijn drie zittingen per dag en de koepels zijn de hele winter te reserveren.
Info: Amstel Hotel