Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. De vrouwen van JapanMuseum No Hero - DeldenHet leven van Japanse vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen in beeld gebracht d.m.v. foto’s, kimono’s, prenten, porselein en sieraden. Hedendaagse Japanse vrouwen gaan in o...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

De vrouwen van Japan

Het leven van Japanse vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen in beeld gebracht d.m.v. foto’s, kimono’s, prenten, porselein en sieraden. Hedendaagse Japanse vrouwen gaan in op de thema’s carrière, moederschap, seksualiteit, spiritualiteit en schoonheid. Japan is al eeuwenlang een grote bron van inspiratie. Het Aziatische land kent echter ook een schaduwzijde. Vrouwen worden aangemoedigd om op levensgrote Lolita-poppen te lijken en worden vaak gezien als tweederangsburgers, niet gelijkwaardig aan mannen.

Info:  Museum No Hero



In 1984 tekende Richard Long de River Avon mud circles, drie grote cirkels, op een wand in het Kröller-Müller Museum. De cirkels, elk ruim 3 meter in doorsnee, werden gemaakt met modder uit de Avon.  Samen met andere werken die Long maakte met materiaal uit de Avon en uit andere rivieren, staan ze centraal in deze tentoonstelling. Long legt lange tochten af op de meest afgelegen plekken van de aarde: de wouden van Canada, het hooggebergte van de Andes en de Himalaya, de woestijnen van Australië, maar ook de Schotse Hooglanden of de heuvels van Wales.

Info: Kröller-Müller Museum



Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël , een nieuw Meesterwerk van de Italiaanse barokschilder Luca Giordano, het spektakelstuk uit Berlijn, wordt geëxposeerd in de Nieuwe Kerk. Bezoekers worden via een coulisse-installatie naar het imposante werk geleid. Naast tekst en uitleg over het leven en werk van de kunstenaar is er een videowall van tien meter hoog, die een selectie toont van hoogtepunten uit Giordano’s enorme oeuvre van 1200 werken.

Info: De Nieuwe Kerk



In de kabinetten van het museum worden de werken vertoond van de Spaanse schilder Pere Llobera. Een unieke kijk in de wereld van deze hedendaagse, figuratieve schilder. Zijn schilderijen hebben het uiterlijk van een snapshot, maar zijn tegelijkertijd niet makkelijk in een oogopslag te bevatten noch in een zin te beschrijven. Hoe realistisch zijn schilderijen ook lijken, dromen, herinneringen en werkelijkheid vloeien erin samen. Zijn werk verwijst naar het dagelijks leven, zijn directe omgeving, politieke situaties en geschiedenis, afgewisseld met kunsthistorische referenties.

Info: Museum Voorlinden



Lezersaanbieding: The Joy of Nature

De unieke expositie Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature, toont de onmiskenbare invloed van Vincent van Gogh op het werk van David Hockney. Leer tijdens een rondleiding de fascinatie van beide kunstenaars voor de natuur kennen, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren met perspectief. De monumentale Yorkshire-landscapes van Hockney staan centraal in de tentoonstelling; zo’n 120 imposante landschappen die magistraal Hockney’s liefde voor de natuur illustreren en die een duidelijke overeenkomst met de landschappen van Van Gogh vertonen.

Info: Culturele Agenda



Een nieuw restaurant in Amsterdam, 101 Gowrie van de Australische chef-kok Alex Haupt. De eetstijl wordt  gedefinieerd als "New Dutch Cuisine". De Nederlandse voedingsgeschiedenis, de Nederlandse eetcultuur en lokale ingrediënten worden als inspiratie gebruikt. Alex is een Australische chef-kok met Duitse en Japanse roots. Het kernconcept van 101 Gowrie als restaurant is om de sfeer op te roepen van de diners die Alex's ouders altijd voor vrienden en familie maakten. Het is de bedoeling van Alex om je thuis te voelen in zijn restaurant, alsof je bij hem thuis aanschuift aan de dish.

Info: Restaurant 101 Gowrie