Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Article continues after the ad

Blij natuur bij Hockney
Van Gogh Museum - Amsterdam
Omdat het zo mooi is, tippen we het graag nog een keer. Morgen opent de tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature. Een explosie van kleur is deze expositie die je echt moet gaan zien. Het Van Gogh Museum heeft de soms immense werken van de duurste nog levende kunstenaar ter wereld prachtig tentoongesteld. Je waant je daardoor echt middenin de sprankelende natuur waar je absoluut net zo blij van zult worden als de eigenaar die elke dag weer ontroert is door bomen, bloemen en de seizoenen.
Info: Van Gogh Museum

Bij nachtlicht
Museumkwartier/Lange Voorhout - Den Haag
Een buitenexpositie waarmee een selectie van monumentale beelden van National Geographic fotografen worden getoond. Mens, dier en landschap, gezien door het oog van topfotografen. Met foto’s van onder andere Paul Nicklen, Joel Sartore en Jim Richardson. De buitententoonstelling bestaat uit 6 displays van ruim 2 meter hoog met in totaal 22 foto’s, die ’s nachts zijn verlicht. Ervaar hoe internationale topfotografie op originele wijze wordt verbonden met Den Haag.
Info: Museon

Stijlvol koopjes jagen
Amsterdam: La Dress Sale
Ze is een echte Nouveau-vrouw met stijl, smaak en substantie. Dus als Simone van Trojen, de vrouw achter La Dress, haar (garage)deuren openzet voor een sale, delen we dat graag met jullie. Op 7, 8, 9 en 10 maart is er dus een mega garage sale in Amsterdam. Een fantastisch aanbod van unieke samples en tijdloze outfits uit eerdere seizoenen. Prijzen vanaf € 25.
Opgeven kan via La Dress

The Ghosts of Sunday Morning
Design Museum - Den Bosch
Het Europees Keramisch Werk Centrum is al vijftig jaar de plek waar kennis, kunst, techniek en verbeelding in keramiek elkaar ontmoeten. Voor deze tentoonstelling worden dertig van de meest toonaangevende werken van het EKWC opnieuw uitgevoerd in witte bisque-keramiek, waardoor een wondermooi en spookachtig beeld ontstaat waarin heden en verleden prachtig samenvloeien.
Info: Design Museum

Koffie Festival
Westergasfabriek – Amsterdam
The Amsterdam Coffee Festival is de place to be voor koffieliefhebbers in de breedste zin van het woord: barista's, professionals, koffiebarfanaten, experts of gewoon de nieuwsgierige koffieproever. Meer dan honderd stands met koffie-gerelateerde producten, een food market, dj's, cocktails met een stevige shot caffeïne en ongelimiteerde proeverijen. Doen!
Info: Amsterdam Coffee Festival

De Magie van de Finse Nacht
Heel Nederland
Meesters & Gezellen is een ambitieuze concertserie door en voor jonge professionele zangers. De stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) worden elk gevormd door vijf Gezellen, steeds aangevuld met één Meester van het Nederlands Kamerkoor of Cappella Amsterdam. Het ensemble speelt werken van Jean Sibelius en van de Finse componisten Kaija Saariaho en Erik Bergman. Een van de hoogtepunten zijn de Vespers van Einojuhani Rautavaara: moderne muziek, gebaseerd op de oude liturgie in de Orthodoxe kerk.
Info: Meesters & Gezellen

Naakt of bloot?
Museum Jan Cunen – Oss
Naakt of bloot? Deze vraag vormt de rode draad van ‘Het vrouwelijk naakt in de hedendaagse kunst’. Naakten van George Hendrik Breitner, Isaac Israels en Jan Sluijters gaan als het ware een dialoog aan met hedendaagse kunstenaars als Lita Cabellut, Bart Hess en Carla van de Puttelaar. Naakt (of bloot?) is nog altijd een onderwerp dat leidt tot veel discussie. Het museum probeert je met een andere blik te laten kijken.
Info: Museum Jan Cunen