Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Amsterdam Art Weekend
Amsterdam
Vanaf vandaag biedt Amsterdam Art Weekend bezoekers 4 dagen lang de kans de meest uiteenlopende, veelal kosteloze events en de nieuwste tentoonstellingen bij te wonen. Een kleine greep uit het aanbod:

  • De Rijksakademie van beeldende kunsten opent ook dit jaar weer tijdelijk haar deuren.
  • Het Stedelijk Museum Amsterdam lanceert de tentoonstellingen Freedom of Movement – Municipal Art Acquisitions en Spirits of the Soil – Raquel van Haver. 
  • De Oude Kerk presenteert vanaf zaterdag 24 november nieuw werk van Janet Cardiff en George Bures Miller
  • Vrijdagavond houden 28 galeries op eigen locatie een feestelijke opening. 

Info: Amsterdam Art

Article continues after the ad

Champagne in vermomming
Maison Ruinart en Andaz Amsterdam
Dit weekeind staat Amsterdam in het teken van Amsterdam Art Weekend. Er is enorm veel te doen, maar de reizende expositie van Chinese kunstenaar & camouflagemeester Liu Bolin in Andaz Amsterdam Prinsengracht gaan we zéker bekijken. Zie jij het? De kunstenaar heeft zich 'verstopt' op bovenstaande foto. Magistraal! Eerder dit jaar koos het prestigieuze champagnehuis Ruinart, Liu Bolin voor hun jaarlijkse artistieke samenwerking. Naast de foto’s van Liu Bolin, worden ook de bijbehorende speciaal beschilderde camouflagepakken tentoongesteld.
Info: Ruinart

Rembrandt in love
Fries museum – Leeuwarden
Duik in de romantiek van de Gouden Eeuw aan de hand van de liefde tussen Rembrandt en zijn Saskia. Maar de spots gaan ook op andere stellen uit de elite van die tijd. Van de eerste hofmakerij, sprookjesachtige bruiloften, tot de geboorte van kinderen. Maar er is ook de tragiek van kindersterfte, ziekte en overspel. Topstuk van de tentoonstelling is het portret van Saskia dat Rembrandt voltooide na haar dood.
Info: Fries Museum

Virtuele wildernis
FOAM – Amsterdam
Levensechte projecties van boomstronken die veranderen in digitale pixels, virtuele beelden van wildernis, adembenemende landschappen die elkaar opvolgen, een wapperend doek dat transformeert in een landschap. Je ziet het in de grote solotentoonstelling van Persijn Broersen en Margit Lukács. In hun monumentale werken vormt fotografie de basis voor virtuele dimensies. Met videoanimaties creëren Broersen en Lukács een parallelle wereld van spectaculaire beelden. Laat je meevoeren.
Info: FOAM

Beestenboel
Groninger Museum – Groningen
Niet de mens, maar het dier staat centraal in deze tentoonstelling. Van wild tot tam, van groot tot klein. Er zijn schilderijen, tekeningen, sculpturen en installaties met dieren uit oude, moderne en hedendaagse kunstcollecties en allerlei combinaties. Laat je ontroeren door de hondenportretten van de Groninger schilder Otto Eerelman, de koeien van de Haagse School en verbaas je over de Mexicaanse papier-maché monsters van de familie Linares en de verfijnde Japanse prenten met paarden op het slagveld.
Info: Groninger Museum

De kracht van fotografie
Cuypershuis – Roermond
Reisfotografie door de ogen van Pierre Cuypers en Franco Gori. Een fraaie selectie uit het archief van architect Cuypers. Historische foto’s die Cuypers verzamelde tijdens zijn vele reizen hangen naast het hedendaagse werk van persfotograaf Franco Gori. In de fotografie van Cuypers en Gori zijn er duidelijke verschillen qua tijdsbeeld en betrokkenheid. Wat hen verbindt is het feit dat ze beiden de kracht van fotografie onderkennen en ons een kijk geven in een – in hun eigen tijd – onbekende wereld, veraf of dichtbij, ieder op zijn eigen manier.
Info: Cuypershuis Roermond

Winactie: Nourishing Facial Oil van Combray (twv 160 euro!)
Na de Combray Regenerating Facial Oil op basis van druivenpitolie en de Combray Rejuvenating Facial Oil op basis van avocado-olie is het nu de beurt aan de Combray Nourishing Facial Oil. We mogen 3 x de Combray Nourishing Facial Oil t.w.v. 160 euro weggeven!
Klik hier om kans te maken.