Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Tassen uit ItaliëTassenmuseum Hendrikje - AmsterdamItaliaans design staat helemaal centraal bij Hendrikje, waar wordt belicht hoe belangrijk familietradities zijn en waren voor grote designers als Versace, Prada, Gucci...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Tassen uit Italië

Tassenmuseum Hendrikje - Amsterdam

Italiaans design staat helemaal centraal bij Hendrikje, waar wordt belicht hoe belangrijk familietradities zijn en waren voor grote designers als Versace, Prada, Gucci en Fendi. Maar het gaat natuurlijk om al die heerlijke tassen waar je je aan kunt vergapen.

Info: Tassenmuseum Hendrikje



Waan je op het Dickens Festijn in de 19de eeuw en geniet van de ruim 950 personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens. Van Scrooge tot Oliver Twist. Er zijn Christmas Carol Singers, weeskinderen, kantoorklerken en rijke lieden. Koren gaan van deur tot deur, zwervers bedelen om geld, boefjes ‘stelen’ wat los en vast zit en handwerklieden demonstreren hun ambacht. Deftige dames en heren flaneren door de straten en buigen diep als Queen Victoria in haar draagkoets passeert. Het is net echt in het Bergkwartier in Deventer.

Info: Dickens Festijn



70 jaar Cobra

Op 8 november 2018 was het precies 70 jaar geleden dat de Cobra-beweging in Parijs werd opgericht. Kunstenaars en dichters uit diverse Europese landen hoorden tot deze befaamde kunstbeweging. De vreugde van totale geestelijke en artistieke vrijheid en spontaniteit moest een tegenwicht bieden aan de nachtmerrie van de Tweede Wereldoorlog. Cobra, met grote kunstenaars als Appel, Corneille en Constant, zorgde in Nederland voor grote ophef. In kranten werd aanvankelijk gesproken over ‘geknoei, gekladder en verlakkerij’.

Info: Cobra Museum



Je zult ze maar in de kast hebben staan. De collectie schoenen van ‘Master of Shoe Design’ Jan Jansen is de grootste bewaard gebleven verzameling ter wereld. De elegante stappertjes werden in de afgelopen vijftig jaar door de Amsterdamse ontwerper gemaakt. Jansen bracht de waardering voor de schoen naar een hoger niveau met zijn originele ontwerpen waaronder de ‘klomp’ Woody uit 1969, de bamboeschoen uit 1973, de ‘high heel’ sneaker uit 1977, de schoen met zweefhak Love uit 1989 tot de X-ray met 3D geprinte zool met United Nude in 2017.

Info: Coda Apeldoorn



Met dank aan Rembrandt

In het 100ste geboortejaar van Otto Dicke, de bekende tekenaar en illustrator eert het museum hem met een overzichtstententoonstelling. De autodidact leerde van illustere vakgenoten als Rembrandt en de grote impressionisten, maar zijn oeuvre is ondanks dat zeer persoonlijk.

Info: Dordrechts Museum



Kerststalletjes kijken

De Kribkesroute is met 230 kerststallen de grootste kerststallenroute van Nederland. De route bestaat uit drie verschillende wandelroutes. Gezellige en winterse wandelingen langs bijzondere, creatieve en mooie kerststallen. Alle deelnemers doen hun best de bezoekers te verrassen met hun kerststal. ’s Avonds is Liempde bovendien sfeervol verlicht.

Info: Kribkesroute Liempde



•    Kerst 1918 op Kasteel Amerongen

•    Winterpaleis het Loo 

•    Kerstfair Huis Doorn 

•    Kerstmarkt, Abdij Uden in kerstsfeer