Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.  Less is MoreMuseum Voorlinden - WassenaarWe staan altijd ‘aan’. De wereld komt via onze smartphones 24 uur per dag binnen. Een overvloed aan prikkels is het gevolg en soms weten we daar helemaal niet zo goed raad mee....

Happy Weekend

Happy New Year! We trappen Nouveau’s Cultuur Nieuwsbrief af met een wel heel fijn cadeau.

Dit jaar is het Rembrandt Jaar. We zetten de mooiste Rembrandt exposities die nu te zien zijn én die nog komen op een rij.

NU TE ZIEN:

Rembrandt in love

Duik in de romantiek van de Gouden Eeuw aan de hand van de liefde tussen Rembrandt en zijn Saskia. Maar de spots gaan ook op andere hooggeboren stellen. Van de eerste hofmakerij en de sprookjesachtige bruiloften, tot de geboorte van kinderen. Je ziet ook de keerzijde, zoals ziekte en kindersterfte. Topstuk van de tentoonstelling is het portret van Saskia dat Rembrandt voltooide na haar vroege dood.
Info: Fries Museum

Een persoonlijk verhaal van de grootste schilder uit de Nederlandse geschiedenis. Hij woonde een belangrijk deel van zijn leven in Amsterdam en liet naast een groot aantal kunstwerken ook vele sporen in de archieven na. De documenten gaan over zijn dagelijks leven, zijn werk, zijn opdrachtgevers, zijn vrouwen, kinderen en geldproblemen. Bekende én onbekende verhalen over Rembrandt.
Info: Het stadsarchief

BINNENKORT:

Rembrandt en het Mauritshuis 

De tentoonstelling bestaat uit 18 schilderijen die te zien zijn in de monumentale ambiance van het museum. Niet alleen de meesterwerken zoals De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, maar ook schilderijen die niet langer toegeschreven worden aan Rembrandt worden getoond. Deze kunstwerken zijn zelden of zelfs nooit tentoongesteld.
Info: Het Mauritshuis

In deze tentoonstelling gaat de aandacht uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Zijn familie en vrienden hielpen hem, kochten zijn kunstwerken, leenden hem geld en daagden hem artistiek uit. Jeugdvriend Jan Lievens, kunstkenner Jan Six, redder in nood Abraham Francen, kunstenaarsvrienden zoals Roelant Roghman en natuurlijk de familie van zijn vrouw; de Uylenburghs, zijn ‘bloedvrienden’. Hoogtepunt van de tentoonstelling is Rembrandts portret van zijn negentienjarige zoon Titus (ca. 1660) uit het Baltimore Museum of Art. 
Info: Museum Het Rembrandthuis

Alle Rembrandts

Voor het eerst in de geschiedenis toont het museum een overzichtstentoonstelling van alle schilderen, prenten en etsen van Rembrandt uit eigen collectie. Topstukken als De Nachtwacht, Marten & Oopjen, Het Joodse Bruidje en De Staalmeesters. De tentoonstelling geeft een weergaloos beeld van Rembrandt als kunstenaar, als mens, als verhalenverteller en laat zien hoe vernieuwend hij was.
Info: Het Rijksmuseum