Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Nieuwe start voor modeMarineterrein, Clubhouse en NewWerktheater – AmsterdamWe make M-ODE maakt deel uit van het Amsterdamse cultuurfestival WeMakeTheCity. New Beginnings is het vertrekpunt van de mode-industrie die is...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod.

Roger Moore als tweede vader

Ze kwamen er vroeger, in hun gloriedagen, allemaal. Roger Moore, Joan Collins, Michael Caine, Gregory Peck en zelfs Brigitte Bardot. Wat ze zochten op ons eigen Kasteel de Haar vertellen René Mioch en Mardou Jacobs in een bijzondere tentoonstelling. Daarin zie je hoe wereldsterren als ‘invité’ van baron en barones Van Zuylen op De Haar genoten van de luxe en grandeur van het leven op het kasteel, dat in vele producties figureerde. De jonge dochters van de baron en barones waren vooral dol op Gregory Peck, die zij omschrijven als ‘een tweede vader’. Nieuwsgierig geworden?
Informatie: Kasteel de Haar

Er is heel veel leuks te doen en te beleven op het Oranjewoud Festival van 1 t/m 10 juni. Ruim 200 musici uit heel Europa strijken in het Friese parklandschap neer. De historische landhuizen, vrolijke tipi’s, een zwembad, een bunker en gigantische plastic bubbels, geven een extra dimensie aan dit klassieke muziekfestival. Culturele avonturiers kunnen hier met het hele gezin genieten van muziek en de prachtige omgeving.
Informatie: Oranjewoud Festival

Horloges & juwelen

Een grote juwelenbeurs dit weekend op Buitenplaats Sparrendaal. Tijdens de exclusieve verkoopexpositie zijn ruim 25 exclusieve goud- en edelsmeden, juweliers en horlogespecialisten bijeengebracht om hun prachtige collectie te tonen. Van unieke Dutch Made horloges tot antiek en vintage juwelen.
Informatie: Het Juweel

Taarten, ijsjes en de mooiste hotdogs werden tot kunst verheven door de Amerikaanse Wayne Thiebaud, voor wie het dagelijks leven in Amerika het ultieme thema was en is. De 97-jarige kunstenaar heeft in Museum Voorlinden zijn eerste Europese retrospectief met zo’n zestig werken gemaakt tussen 1961 en nu, want Wayne schildert nog elke dag.
Informatie: Museum Voorlinden

Scandinavisch simplisme

Scandinavisch design staat centraal in het Tilburgse museum, waar je onder meer kunt struinen door een reconstructie van Verner Panton’s woonlandschap Visiona II. Verder wordt het mooiste van het mooiste op Scandinavisch designgebied getoond. Zoals de befaamde Egg Chair van Arne Jacobsen, het elegant belijnde zitmeubilair van Hans J. Wegner en de lichtgewicht meubels van de Zweedse Bruno Mathsson. Ook textiel, glaswerk en keramiek zijn te zien.
Informatie: Textiel Museum

Als het al niet om de locatie is - die werkelijk oogverblindend is - dan wel voor de culinaire crême de la crême die van 15 tot en met 18 juni achter de stoof staat bij parc Broekhuizen. Maar liefst 23 sterrenchefs, samen goed voor 31 (!) Michelinsterren koken de pannen van het dak tijdens Dinner at the Parc 2018. Kijk voor meer informatie op dinnerattheparc.com voor prijzen, reserveren en meer over de deelnemende chefs.
Informatie: Dinner at the Parc