Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Pure Rubens
Museum Boijmans Van Beuningen – Rotterdam
Je moest er eerst voor naar het Prado in Madrid, maar nu is de grote Rubens tentoonstelling dan eindelijk in Nederland te zien. ‘Mollige meisjes te Rotterdam’ wordt dit overzichtswerk ook wel genoemd. Een groots overzicht aan olieverfschetsen.

Article continues after the ad

Uitfeest
Utrecht
Het culturele seizoen wordt geopend in Utrecht met het tweedaagse vernieuwde Uitfeest. Op meer dan tachtig locaties in de stad kunst, film & media, literatuur, muziek & theater en dans. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondagen.nl

Outsider Art Galerie
Amsterdam
Een echte Sacha de Boer aan de muur? Dat kan! Kom bieden op dit indrukwekkende werk. Belangeloos werkt Sacha mee aan deze verkoopexpositie voor United World College; een bijzondere school waar kansarme en kansrijke kinderen samen naar school gaan. Er is ook werk van o.a. Jimmy Nelson. Een kunstwerk kopen kan via deze link. Of kom kijken bij Outsider Art Galerie. naast de Hermitage - Neerlandiaplein 1, Amsterdam

Real Life Exhibition: Hella en Freek de Jonge: Het Volle Leven
Groninger Museum – Groningen
Zes weken lang zijn Hella en Freek dagelijks aanwezig in het Museum, niet alleen als kunstenaar, maar ook als mens. Geheel in de geest van de tijd waarin de privacy gewild en ongewild onder druk staat, stellen zij zichzelf tentoon. Ja, u leest het goed. Komt dat zien.

Dit is Cas
Nederlands Fotomuseum – Rotterdam
Ook in Rotterdam: een overzichtstentoonstelling van Cas Oorthuys: fotograaf, optimist, wereldreiziger en familieman. We hoorden zelfs al iemand de vergelijking trekken met Robert Doisneau. Cas’ foto van de uitgehongerde vrouw met een stukje brood (uit de Tweede Wereldoorlog) groeide uit tot het icoon van de hongerwinter.

Klassiek op het Amstelveld
Amstelveld – Amsterdam
Kippenvel krijgen op een van de mooiste pleinen van Amsterdam? Kom dit weekend naar het Amstelveld waar jonge, klassieke talenten optreden. Zoals de tienjarige Russische Alexandra Dovgan (winnares 13de International Young Musicans Competition).

Graphite Restaurant
Amsterdam
We blijven nog even in Amsterdam, daar is namelijk net een spannend speak-easy restaurant geopend. Een concept waar je een scancode voor nodig hebt. Eenmaal binnen lijkt het alsof je in een sfeervolle jazzclub gaat eten. Maar dan zie je Peter Gast (voorheen Schulten Hues) achter een van de kookplateau’s staan, en weet je: dit is gastronomie op hoog niveau, heel hoog niveau.