Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Filmfeest
Utrecht
Negen dagen lang genieten van film en documentaires op de 38st editie van het Nederlands Film Festival. Het festival opent met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp: Niemand in de Stad, maar er zijn veel mooie producties te zien, zoals Dorst met Simone Kleinsma, Margôt Ros en Leopold Witte. Bekijk het nieuwste van het nieuwste door een VR-bril en ontmoet de acteurs en makers van vandaag én morgen.
Info: Nederlands Film Festival

Eenhoorns & engelen
Museum Jan Cunen - Oss
Tussen Hemel en Aarde is een overzichtstentoonstelling van het prachtige werk van de veelzijdige fotografe Marie Cécile Thijs. Verbaas je over haar surrealistische beelden en laat je meenemen in een wereld waar tijd en ruimte vervagen. Een sprookjesachtig universum met zwevende vazen, levensechte eenhoorns, engelachtige personages en magische taferelen.
Info: Museum Jan Cunen

Ontmoetingen
Kröller-Müller Museum - Otterlo
Als je een echte kunstliefhebber bent, wil je dit feest van onverwachte ontmoetingen niet missen. Tachtig belangrijke aankopen van de afgelopen tien jaar van veertig Nederlandse musea bijeengebracht in één tentoonstelling. Schilderijen, tekeningen, foto’s, sculpturen en meer. En dat in één van de meest bijzondere musea van het land: Kröller-Muller.
Info: Kröller-Müller Museum


Rituelen
Joods Historisch Museum – Amsterdam
Je hoort de geluiden uit de soundmachines van de dit jaar overleden kunstenaar Uri Katzenstein als je, als het ware, wandelt door zijn artistieke leven. De Israëlische artiest maakte videowerken over rituelen, narcistische beeldjes waarvoor hij zelf model stond en voorwerpen uit zijn persoonlijk leven. The Institute of Ongoing Things.
Info: Joods Historisch Museum

Spiritueel juweel
Gemeentemuseum Den Haag – Den Haag
Expressionisme en devotie is de intrigerende titel van de bijzondere expositie rond de Russische kunstenaar Alexej von Jawlensky (1864-1941). Hij stond met Wassily Kandinsky aan de wieg van Der Blaue Reiter. Zijn landschappen, stillevens en portretten benadrukken Jawlensky’s spirituele belevingswereld.
Info: Gemeentemuseum Den Haag

Lezersaanbieding: Ateliers & Architectuur Arrangement
Utrecht
Kunst kijken met Nouveau in Utrecht. Een unieke blik in de ateliers van Utrechtse kunstenaars, terwijl je door fraai Utrecht wandelt. Klik hier voor dit unieke arrangement.
Info: Artifex

Article continues after the ad

Restaurant in het RIJKS®
Amsterdam
Op 2, 3 en 4 november organiseren chefs van restaurant RIJKS® van het Rijksmuseum in Amsterdam en restaurant Nerua van het Guggenheim Museum in Bilbao een driedaags gast chef evenement in RIJKS®. Beide restaurants behoren tot de Top 10 van beste museumrestaurants ter wereld. Joris Bijdendijk en Josean Alija koken gedurende het evenement een speciaal menu. Reserveren is een must.
Info: Restaurant Rijks