Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend

Dutch Design Week
Eindhoven

Article continues after the ad

Het grootste designevenement van Nederland is nu in Eindhoven. Op 110 locaties presenteert DDW processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2.600 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. In heel de stad vind je dit weekend nog tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.
Info: Dutch Design Week

Film: Live meegenieten van opera Die Walküre van Richard Wagner
Heel Nederland

Op zondag 28 oktober is Die Walküre, Richard Wagners tweede opera uit het mythische epos “Der Ring des Nibelungen”, live te volgen in 60 Nederlandse bioscopen. De voorstelling die bijna 5 uur duurt, is een ware belevenis. Met een internationale cast gedirigeerd door Antonia Pappano. Live vanuit het Royal Opera House in Londen. Mis het niet!


Nacht van de geschiedenis
Rijksmuseum – Amsterdam
Een hele nacht genieten van kunst? Dat kan zaterdag in het Rijksmuseum in Amsterdam. Luister naar voordrachten en rondleidingen door historici of dwaal naar hartenlust in de museumzalen, alles kan deze nacht met als thema: opstand. Rebellie, opstanden en revoluties zijn van alle tijden en vinden overal ter wereld plaats. Soms massaal, soms persoonlijk.
Info: Rijksmuseum

Kijken op Zolder bij Vondelhotels
Hotel De Hallen en Remise47 – Amsterdam

Op zoek naar dat ene designstuk of gewoon op behoefte aan inspiratie? Kom dit weekend naar Amsterdam. Arjen van den Hof, eigenaar van Vondelhotels, heeft álle zolders van zijn hotels weer afgestruind voor unieke, vintage designitems. Samen met hedendaagse kunst en fashion worden deze te koop aangeboden. Daarnaast is er een sample sale van modeontwerper Claes Iversen.
Info: Vondelhotels

Laatste kans…: Nog tot 28 oktober 2018

  • Gemeentemuseum Den Haag – Art Nouveau in Nederland | Een nieuwe kunst voor een nieuwe en betere samenleving. Dat is waar veel kunstenaars en ontwerpers rond 1900 naar op zoek waren. Art Nouveau symboliseert vernieuwingsdrift en idealisme. Info: Gemeentemuseum Den Haag
  • Fries Museum – Escher op Reis | Tachtig originele prenten. Aan de hand van originele werken - aangevuld met brieven, tekeningen, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen – treed je in de voetsporen van M.C. Escher. Info: Fries Museum
  • Groninger Museum – La Chapelle – Good News for Modern Man | Fotograaf David LaChapelle behoorde door zijn vernieuwende aanpak al snel tot de meest invloedrijke fotografen ter wereld. Zijn spectaculaire, kleurrijke en vaak controversiële portretten van beroemdheden zijn uitgegroeid tot archetypische symbolen van deze tijd. Info: Groninger Museum

Frans-Arabisch
Restaurant Sjalot - Nijmegen
Sibrecht Benning heeft ambitie voor tien en wil de eerste vrouwelijk chef in Nederland worden met een Michelinster voor de Franse-Arabische keuken. De kruidige Arabische keuken combineert bijzonder goed met de Franse ingrediënten en klassiekers. Een aanwinst voor Nijmegen.
Info: Restaurant Sjalot