Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Straattheater Rotterdam

Rotterdam

Op 24 augustus een keur aan leuke, meeslepende en spannende zaken in het altijd stoere en intrigerende Rotterdam. Het Straattheater Festival Rotterdam komt met spektakel in een heerlijk ontspannen sfeer. Toegang is gratis.

Info: www.straattheaterfestivalrotterdam.nl



Stilte!

SCHUNCK Museum – Heerlen

Elke dag opent het ‘Museum of Stilness’ voor 1 uur per dag haar deuren. In dit ‘stiltemuseum’ kan iedereen ondervinden wat ‘stilte’ doet met je zintuiglijke waarneming. In deze museale ruimte word je uitgedaagd jouw waarneming te verscherpen. In een wereld waarin je overspoeld wordt door zintuiglijke prikkels, is stilte een essentieel werktuig om ingesleten gewoontes te ontdekken en halsstarrige denkbeelden te veranderen, om haarscherp te kunnen observeren en je de mogelijkheid te bieden écht te luisteren, te voelen en te zien.

Info: www.cultura-nova.nl



Buitenland Tip: Expositie over Gracia en Rainier

Prinselijke Paleis – Monaco

Expo 'Histoire d'une rencontre' gaat over de eerste ontmoeting tussen prins Rainier III van Monaco en filmster Grace Kelly, op 6 mei 1955. De Grimaldi's zijn diep in de archieven gedoken en hebben zelfs de jurk teruggevonden die Grace op die dag droeg. Zonder het Filmfestival van Cannes zouden ze elkaar nooit hebben leren kennen. Rainier was destijds druk bezig Monaco op te stoten in de vaart der volkeren en was op zoek naar een glamoureuze Amerikaanse vrouw, die hem daarbij zou kunnen helpen. De rest is historie.

Info: Visit Monaco



Concours d'Élégance

Paleis Soestdijk - Baarn

Een klassiekerevenement op Paleis Soestdijk: Concours d’Élégance. Auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving. Een programma met oude en nieuwe auto’s, mode, boten in een prachtige omgeving. Er is veel te zien. Diverse auto’s van Prins Bernhard, waaronder de bekende Ferrari 412.

Info: www.concourselegance.com



Bord'Eau

Amsterdam

Jonge chef-kok Bas van Kranen was al een sensatie in het Limburgse land. Ook in het Amsterdamse Bord'Eau (het Michelinrestaurant van Hotel de l'Europe) werkt hij met prikkelende ingrediënten. In navolging van NOMA deelt hij het jaar op in drie seizoenen in plaats van vier: vis/schaal/schelp - groente/kruiden - vlees/wild. Doel is, de gast een goede opbouw van het menu te geven, ongeacht of hij vlees-, vis- of groentegerechten kiest. Een zinnenprikkelende ervaring.

Info: www.bordeau.nl