Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Painting! Bob Ross tentoonstelling in Nederland

Je kunt straks Van Dyke Brown, Titanium White en Sap Green van dichtbij bekijken. Enorme bos krullen, eekhoorn in zijn borstzak en dan die vriendelijke murmelende stem – schildercoach en culticoon Bob Ross (hij zou vandaag 77 jaar zijn geworden) was een fenomeen, net als zijn hypnotiserende tv-se...

Happy Painting! Bob Ross tentoonstelling in Nederland

Je kunt straks Van Dyke Brown, Titanium White en Sap Green van dichtbij bekijken.

Enorme bos krullen, eekhoorn in zijn borstzak en dan die vriendelijke murmelende stem – schildercoach en culticoon Bob Ross (hij zou vandaag 77 jaar zijn geworden) was een fenomeen, net als zijn hypnotiserende tv-serie The Joy of Painting (te zien op Viceland).

Ross werd verguisd in de kunstwereld omdat zijn werk niet 'edgy' genoeg was. Daarbuiten was hij intens geliefd om zijn vriendelijkheid en de manier waarop hij binnen een half uur een prachtig landschapje op het doek wist te zetten met een speciale techniek die ook door meesters als Velázquez, Rembrandt en Hals werd gebruikt. En ook wel omdat iedereen altijd dacht dat het áf was en hij dan dapper nog een enorme zwarte boom op de voorgrond schilderde.