Je kunt straks Van Dyke Brown, Titanium White en Sap Green van dichtbij bekijken.

Enorme bos krullen, eekhoorn in zijn borstzak en dan die vriendelijke murmelende stem – schildercoach en culticoon Bob Ross (hij zou vandaag 77 jaar zijn geworden) was een fenomeen, net als zijn hypnotiserende tv-serie The Joy of Painting (te zien op Viceland).

Ross werd verguisd in de kunstwereld omdat zijn werk niet 'edgy' genoeg was. Daarbuiten was hij intens geliefd om zijn vriendelijkheid en de manier waarop hij binnen een half uur een prachtig landschapje op het doek wist te zetten met een speciale techniek die ook door meesters als Velázquez, Rembrandt en Hals werd gebruikt. En ook wel omdat iedereen altijd dacht dat het áf was en hij dan dapper nog een enorme zwarte boom op de voorgrond schilderde.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bob Ross (@bobross_thejoyofpainting) op

In Museum MORE in Gorssel zal in het najaar van 2020 als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling te zien zijn van de landschappen in alle seizoenen.”Bob Ross is een prachtig fenomeen in de populaire cultuur," zegt Artistiek directeur Ype Koopmans. "Een ontwapend blije promotor van schildervreugde, die op een authentieke en laagdrempelige manier angst voor kunst maken en kunst kijken wegneemt”.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bob Ross (@bobross_thejoyofpainting) op

De expositie in Museum MORE wordt samengesteld in samenwerking met Bob Ross Inc en zal ongeveer 40 highlights uit Bobs tv-oeuvre tonen. Uiteraard met almighty mountains, happy little trees en fluffy clouds. Om met Bob Ross te spreken: Let’s have some fun!


Foto's (c) Bob Ross Inc

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in