Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Halina Reijn wint belangrijke filmprijs

Het is een leuke start voor haar carrière als regisseur! Instinct, de debuutfilm van Halina Reijn, heeft op het Locarno International Film Festival de Variety Piazza Grande Award gewonnen. Deze prijs wordt tijdens het festival toegekend door een jury van Amerikaanse filmcritici aan de beste film ...

Halina Reijn wint belangrijke filmprijs

Het is een leuke start voor haar carrière als regisseur!

Instinct, de debuutfilm van Halina Reijn, heeft op het Locarno International Film Festival de Variety Piazza Grande Award gewonnen. Deze prijs wordt tijdens het festival toegekend door een jury van Amerikaanse filmcritici aan de beste film binnen het Piazza Grande programma. Variety is hét vakblad binnen de entertainmentindustrie.

Daarnaast is Instinct ook nog bekroond met een prestigieuze Special Mention in de debuutcompetitie. 

Deze week werd bekend dat Instinct medio september in Noord-Amerika in première gaat op het Toronto International Film Festival als onderdeel van het Contemporary World Cinema programma. Dat is gewijd is aan de beste films van over de hele wereld met een focus op niet-Engelstalige arthousefilms. Op 27 september opent de film het Nederlands Film Festival. We hebben zomaar het idee dat Halina maar beter alvast wat rode-loper-couture kan gaan regelen en speeches kan gaan voorbereiden.

Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

   
Het scenario van Instinct is geschreven door Esther Gerritsen op basis van een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen. De film draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Foto's © ANP, September Films, Topkapi Films

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in