Aglaonema - Mooi wat planten doen
Aglaonema - Mooi wat planten doen

Stedelijk Museum Schiedam tijdelijk even plantenhotel.

Ga je binnenkort met vakantie? Breng dan je kamerplanten naar het Stedelijk Museum Schiedam. Ze krijgen een mooi plekje, veel liefde en vriendelijke woorden, zodat ook zij een leuke tijd hebben.

(c) Mooi wat planten doen 

Article continues after the ad

Vorig jaar draaide het museum op verzoek van een planteneigenaar soulmuziek van Diana Ross – het is een customized gebeuren.  

(c) Mooi wat planten doen 

Behalve kamerplanten kun je dit jaar stekjes en (eetbare)plantjes ruilen. Tot en met zondag 30 augustus 2020 kun je je plant afgeven bij de balie van het museum of langskomen op het plein. Aanmelden hoeft niet. De plantvakantie is coronaproof.

Stekjes ruilen

Voor het ruilen van de plantjes en stekjes staat vanaf half juli op het plein van het museum een kas.

(c) Mooi wat planten doen 

Die bevordert de groei en beschermt de plantjes tegen regen, wind, zon en hongerige vogels. Iedereen mag een stekje komen brengen. Zie je iets leuks? Dan kun je dat meenemen.

(c) Mooi wat planten doen 

Op deze plek kan iedereen ook verhalen en tips delen en vind je recepten. Want wist je dat veel planten eetbaar zijn? Denk aan anjers, viooltjes en madeliefjes. Met dank aan hun mooie kleuren geven maken ze je bord ook heel feestelijk. Zo komt je huis groener en bloeiender uit je staycation.

Kunst kijken

Breng je je plant of stekje naar Stedelijk Museum Schiedam dan kun je gelijk even kunst kijken. Dat gaat vanwege corona helaas alleen met een vooraf gereserveerd ticket, maar vaak kun je last minute toch nog boeken.

(c) Mooi wat planten doen 

Kijk op de website bij Plan je bezoek. Eenmaal binnen geniet je van de tentoonstellingen Realisme nu met werk na 2000. Er is troostkunst, foto’s van Margi Geerlinks in coronatijd, politieke tekeningen van Theo Gootjes en sculpturen van 100% huisvuil van Jan Eric Visser.

Openingsfoto (c) Mooi wat planten doen, de foto's staan los van de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam