Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Groot verdriet voor André van Duin, echtgenoot Martin is overleden

Martin Elferink (55) leed aan botkanker. Het is een schril contrast met André van Duin's olijke presentatie van Heel Holland Bakt: privé heeft hij zware maanden achter de rug, met als dieptepunt vandaag het overlijden van zijn man Martin Elferink. "De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heef...

Groot verdriet voor André van Duin, echtgenoot Martin is overleden

Martin Elferink (55) leed aan botkanker.

Het is een schril contrast met André van Duin's olijke presentatie van Heel Holland Bakt: privé heeft hij zware maanden achter de rug, met als dieptepunt vandaag het overlijden van zijn man Martin Elferink.

"De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk”, stelt presentator André van Duin in een verklaring. Dat zijn echtgenoot ziek was, kwam afgelopen zomer aan het licht toen Martin spontaan zijn sleutelbeen brak.

Het is de tweede keer in het leven van een van Nederlands meest populaire artiesten dat hij zijn partner verliest. Vanaf 1974 was Van Duin samen met Wim van der Pluijm, die een horecaman was in hart en nieren. Ze woonden samen nog een aantal jaren op de Antillen. In 1995 overleed Van der Pluijm, die meestal buiten de publiciteit bleef.

André van Duin koos ervoor om zich in Amsterdam te vestigen. Ruim 10 jaar later trouwde André van Duin met Martin Elferink. Ze waren de afgelopen jaren onafscheidelijk en zichtbaar op feestjes, maar ook bijvoorbeeld bij het circus in Carré.

Elferink overleed volgens Van Duin "na een kort en slopend ziekbed." Elferink heeft zijn lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap. De afscheidsceremonie vindt plaats in besloten kring.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in