Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Groninger Museum: The Show Must Go On

Vrolijke mix & match uit de eigen collectie! Vanaf nu te zien in het Groninger Museum: The Show Must Go On: een verrassende ontdekkingstocht langs schilderijen, grafiek en fotografie uit de eigen collectie van het museum, waarbij oude en nieuwe kunstwerken speels met elkaar worden gecombineerd. D...

Groninger Museum: The Show Must Go On

Vrolijke mix & match uit de eigen collectie!

Vanaf nu te zien in het Groninger Museum: The Show Must Go On: een verrassende ontdekkingstocht langs schilderijen, grafiek en fotografie uit de eigen collectie van het museum, waarbij oude en nieuwe kunstwerken speels met elkaar worden gecombineerd. De titel van de tentoonstelling is een knipoog naar het weer opengaan van het museum na de corona-beperkingen: het is een beetje feest.

The Show Must Go On is een ‘mix & match’ uit de Groninger Museumcollectie zoals die nog niet eerder gezien is. Barokke portretten van de achttiende-eeuwse Groninger familie Sichterman naast hedendaagse modeportretten door Inez van Lamsweerde.

Druksels van H.N. Werkman naast de drag queens uit het New York van de jaren ’80 van Andy Warhol. Een 17e-eeuws stilleven, een romantisch landschap van Barend Cornelis Koekkoek maar eveneens  spraakmakende werken van hedendaagse kunstenaars als Jeff Koons, Andres Serrano en Erwin Olaf.

Ook liefhebbers van Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg kunnen hier terecht: de expressionistische landschappen uit begin 20e eeuw vormen een spannende combinatie met hun 19e-eeuwse voorgangers.

The Show Must Go On is te zien tot en met 3 oktober 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in