Met werk van Debussy, Beethoven en Gershwin.

Vandaag gaat de langverwachte tweede editie van het Naarden International Piano Festival online van start. Alle concerten worden van 29 april t/m 3 mei 2021 gestreamd vanuit de Grote Kerk Naarden en vanuit Bij Andreas, thuisbasis van het festival.

Meesterpianisten Imogen Cooper, Lise de la Salle en Mariam Batsashvili, aangevuld met zes masterstudenten, ontmoeten elkaar onder aanvoering van artistiek leider Nino Gvetadze in een virtuele wereld, in goed gezelschap van componisten als Debussy, Beethoven en Gershwin.

Article continues after the ad

Nino Gvetadze (foto: Christopher Pugmire) en Mariam Batsashvili (foto: Josef Fischnaller)

Het Openingsconcert, voor het eerst uitgevoerd vanuit de Grote Kerk Naarden, op donderdag 29 april met Nino Gvetadze en Mariam Batsashvili zal te volgen zijn via een rechtstreekse uitzending op NPO Radio 4


Gvetadze en Batsashvili bespelen die avond speciaal ter beschikking gestelde Chris Maene Straight Strung Concert Grand Piano's, de rechtsnarige concertvleugels die de karakteristieke klanken van de historische piano combineren met het volume en de helderheid van de moderne vleugelpiano's. 


Speciale aandacht voor het concert van Imogen Cooper, dat zaterdagavond 1 mei virtueel bij te wonen is – deze Britse virtuoos wil je niet missen.

Kijk voor het hele programma op International Piano Festival Naarden 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in