Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gratis livestream: Minne van Holland Baroque

Van orewoet tot muziek die je ziel raakt. Minne is het nieuwste programma van Holland Baroque. Samen met het Poolse Bastarda Trio duiken zij in de wereld van de middeleeuwse Brabantse mystica Hadewijch. Hoe klinkt de leer van een Brabantse middeleeuwse mystica? Hoe kunnen ‘minne’ en ‘orewoet’ wor...

Gratis livestream: Minne van Holland Baroque

Van orewoet tot muziek die je ziel raakt.

Minne is het nieuwste programma van Holland Baroque. Samen met het Poolse Bastarda Trio duiken zij in de wereld van de middeleeuwse Brabantse mystica Hadewijch.

Hoe klinkt de leer van een Brabantse middeleeuwse mystica? Hoe kunnen ‘minne’ en ‘orewoet’ worden getransformeerd tot muziek? Met speelsheid, fantasie én respect gingen Holland Baroque en Bastarda Trio aan de slag.

Naast het oeuvre van Hadewijch zelf putten ze uit verschillende bronnen: Gregoriaanse gezangen, Renaissancemuziek en het werk van voorgangster en zielsverwant Hildegard von Bingen. Symboliek, mystiek en zinnelijkheid: welkom in de wereld van Orewoet, Minne en Beminnen.

Vanaf 20:00 kun je vandaag (26 januari 2022) meekijken en luisteren naar de gratis livestream vanuit TivoliVredenburg, Utrecht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in