Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

Kijktip voor de liefhebbers van klassieke muziek! Met het gloednieuwe concert 'Een nieuwe lente, een nieuw geluid' luiden jonge getalenteerde musici in Keukenhof de lente in.

Article continues after the ad

Van Mendelssohn en Gershwin tot filmmuziek uit Star Wars en Intouchables; het programma vormt een kleurrijk geheel met het prachtige bloemendecor.

NPO Radio 4-presentator Leonard Evers, tevens componist en dirigent, presenteert het muziekprogramma en maakt hiermee zijn tv-debuut.

Wat kun je verwachten?

Het programma biedt prachtige uitvoeringen en verrassende samenwerkingen en composities. De Palestijnse zangeres Nai Barghouti - vorig jaar de winnares van de Young Talent Award van het Concertgebouw - zingt een verbluffende Bach improvisatie, maar wordt ook gekoppeld aan de trombonisten van Nymphéas Trombone Quartet, waarmee ze een zeer bijzondere versie van Gershwin’s Summertime uitvoert.

Ook pianist Ramon van Engelenhoven en cellist Anton Spronk, die beiden hun debuut-cd uitbrachten via het talententraject AVROTROS Klassiek presenteert, vormen een gelegenheidsduo en spelen twee lyrische stukken muziek. Verder optredens van het strijkkwartet Het Animato, harpist Joost Willemze en het zingende Kobra Ensemble. 

Televisiedebuut op een kleurrijke plek

De presentatie is in handen van NPO Radio4 presentator Leonard Evers die daarmee zijn tv-debuut maakt. "Ik genoot er zelf enorm van om op deze kleurrijke plek, waar het normaal gonst van de mensen, nu alleen de prachtige muziek van dit jonge talent te horen," zegt hij. "Zowel de musici als de omgeving verdienen een groot publiek en wij kunnen dit middels dit tv-concert bieden. Als de setting niet zo mooi was geweest, had ik gezegd; doe je ogen dicht en laat je meevoeren door de klanken van de muziek."

'Een nieuwe lente, een nieuw geluid' zie je zondag 23 mei 2021 om 21.50 uur bij AVROTROS op NPO 2 en kun je daarna bekijken op NPO Start.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in