De megabuste maakt de kunstroute compleet.

Het Drents Museum stond al in het teken van Viva La Frida en nu rolt de stijl van Frida Kahlo zich uit over de binnenstad van Assen met een kunstroute die aan de Mexicaanse kunstenares is gewijd. Op de route loop je langs veertien kunstwerken, waarvan de makers zich hebben laten inspireren door Kahlo.

Het driedimensionale beeld van Frida Kahlo (1907-1954) is de kers op de routetaart. Het is ontworpen door 178 Aardige Ontwerpers in samenwerking met Gijs van Kooten uit Utrecht en geproduceerd door Blow-Up Industry uit Groningen.

Article continues after the ad

De buste is bijna vijf meter hoog en drieënhalf meter breed, héél Instagrammable en heeft een hufterproof coating.

In het Drents Museum is de tentoonstelling Viva La Frida! nog te zien tot en met 27 maart 2022. Die bestaat uit de twee belangrijkste Frida Kahlo-collecties ter wereld. Naast schilderijen en tekeningen zijn ook Kahlo's persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden te zien. 

Het is voor het eerst dat deze collecties samen worden getoond. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. 

Foto's: Sake Elzinga, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in