'Ik heb de laatste tijd erg veel last van woedeaanvallen.'

Dit kan alleen maar bijzonder (vrolijk) worden. Immer goedgehumeurde Francis van Broekhuizen gaat in januari het theater in met haar eigen voorstelling Bij twijfel hard zingen. De bekende sopraan deelt in de show het podium met pianist Gregor Bak. De tournee duurt van januari tot en met mei.

Van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. In de voorstelling vertelt zij hoe zang in haar persoonlijke leven altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Zij deelt haar kennis over de muziekgeschiedenis en bepleit de heilzame werking van klassieke muziek.

Article continues after the ad

Bij twijfel hard zingen is een concert, theatercollege en cabaretvoorstelling in één”, aldus de sopraan, die meedeed aan De Verraders en in de finale stond van De Slimste Mens. Van Broekhuizen is op dit moment nog te zien in de musical The Sound of Music die door het land reist. Gregor Bak is bekend van diverse tv-programma’s, zoals Bakker Bak & Friends (met Cor Bakker) en Zo vader, zo zoon.

Volgens Francis valt het tegenwoordig overigens wel mee met haar 'chronisch goede humeur'. "Ik heb de laatste tijd erg veel last van woedeaanvallen," zegt ze. "Dat komt door de overgang." We feel you, Francis...

Foto's (c) Brunopress. Kijk voor de speellijst op Francis van Broekhoeven.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in