Thriller van Ridley Scott gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis rond de ontvoering van Jean Paul Getty jr.

De telg uit de schatrijke Getty-familie is 16 jaar als hij in 1973 inzet wordt van een grimmig kat-en-muisspel. Zijn grootvader, de steenrijke oliemagnaat Paul Getty (op dat moment de rijkste man ter wereld) weigert de 17 miljoen losgeld te betalen. Ook als de moeder van de ontvoerde tiener het afgesneden oor van haar zoon krijgt toegestuurd. Met Mark Wahlberg en Christopher Plummer die de scènes van Kevin Spacey opnieuw speelde.  Aardig detail: zijn kleinzoon, Charlie Plummer, speelt in de film ook zijn kleinkind. 

Article continues after the ad

Andere releases deze week:

 • Three Billboards outside Ebbing, Missouri (zwarte komedie)
  Als er drie maanden na de moord op haar dochter nog geen dader is gevonden, neemt Mildred Hayes het recht in eigen hand. Ze plaatst drie grote billboards langs de weg met boodschappen aan het hoofd van de politie, gespeeld door Woody Harrelson. Het is het begin van een verbeten strijd.
 • Tokyo Trial Historisch (drama)
  De jonge onervaren rechter Bert Röling wordt uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen in het Tokio Tribunaal. Hij verlaat zijn vaderland met het idee dat hij ‘die Japanners’ wel even een lesje zal leren, maar politieke belangen en intriges maken de zaak een stuk ingewikkelder dan hij had gedacht.  
 • Ôtez-Moi d’un Doute (komedie)
  Nee, je kunt je eigen ouders niet kiezen, maar toch…  Als de 45-jarige weduwnaar Erwan ontdekt dat de man die hem heeft opgevoed niet zijn echte vader is, gaat hij op zoek naar zijn verwekker. Zijn zoektocht brengt hem naar de zeventigjarige Joseph, een man die een korte affaire met zijn moeder had. Erwan valt niet alleen voor Josephs charme, maar ook voor die van zijn dochter Anna.
 • Call me by your name (romantisch drama)
  Elio woont met zijn familie in Noord-Italië. Als tijdens de zomer van 1983 de Amerikaanse student Oliver tijdelijk bij hen intrekt, worden de twee - ondanks het grote leeftijdsverschil - verliefd. Er volgt een onvergetelijke zomer, vol muziek, heerlijk eten en romantiek.